Bella Center overtager Marriott-hotellet i København

marriott copenhagen hotelHOTELLER: Bella Centers ejer, Solstra Capital Partners, køber bygningen med Marriott-hotellet i København. Dermed skabes et af Danmarks største driftsselskaber i hotel- og konferencebranchen. Hotellet drives fortsat som Marriott-hotel. Bella Sky Comwell skifter navn og kommer ind under et af Marriotts varemærker.

 

Solstra Capital Partners, der i forvejen ejer majoriteten i Bella Center, herunder Nordens største hotel, Bella Sky Comwell, og hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers, køber nu Marriott Hotel i København. Prisen er i følge TV 2 News over 500 mio. kr.

Marriott Hotel i København fortsætter uforandret sin drift og salget vil ingen indvirkning have på den daglige drift, medarbejderne eller de mange gæster som dagligt serviceres af Danmarks største 5-stjernede hotel med 401 værelser.

I forbindelse med ændringerne omdøbes Bella Sky-hotellet til: AC Hotel Bella Sky Copenhagen. Varemærket AC by Marriott er helt nyt i Danmark. AC by Marriott er en europæisk hotelkæde ejet af Marriott, den har navnlig hoteller i Central- og Sydeuropa, men er under kraftig ekspansion.

 

Tilfreds med Comwell

”Udskiftningen af Comwell-navnet skyldes på ingen måde utilfredshed fra Bella Center med Comwell som partner, men udelukkende behov for at få flere internationale hotel-varemærker i København. At vi er godt tilfredse med samarbejdet med Comwell kan man bl.a. se ved, at en del af Bella Center nu omdannes til at hedde Comwell Conference Center Copenhagen,” siger Bella Centers adm. direktør, Allan Agerholm, til standby.dk

 

Nyt navn til moderselskab

I forbindelse med overtagelsen af Marriott Hotel i København omdannes Bella Centers moderselskab til BC Hospitality Group.

Samlet bliver BC Hospitality Group en af største og stærkeste aktører på hotel-, konference-, messe- og hospitality området i Danmark med en samlet årlig omsætning på ca. 1 milliard kroner.

”Med købet af Marriott Hotel i København fortsætter vi vores ekspansion og sætter dermed handling bag ordene om at skabe en markedsledende hospitality-virksomhed, som kan løfte København yderligere som destination,” siger Oscar Crohn, Managing Partner i Solstra Capital Partners og bestyrelsesformand for Bella Center.

Oscar Crohn fortsætter: ”Men vi er ikke færdige. Kommer de rigtige muligheder, er vi klar til at ekspandere yderligere.”

BC Hospitality Group og tæller følgende hospitality-varemærker og hoteller: Bella Center Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Comwell Conference Center Copenhagen, CIFF (Copenhagen International Fashion fair), Forum Copenhagen og International House.

I alt har de tre hoteller under BC Hospitality Group, AC by Marriott Bella Sky, Crowne Plaza og Marriott, 1.579 hotelværelser.

Med sine 1.579 værelser på de tre hoteller bliver Bella Centers BC Hospitality Group næststørste hotelaktør i København, kun overgået af Arp-Hansen Hotel Group, der med sine foreløbig 3.187 hotelværelser og en markedsandel på over 20 pct.

BC Hospitality Group kommer ifølge egne oplysninger op på små 10 pct. af hovedstadens hotelværelser, tredjestørst i hovedstaden bliver Scandic med 1.330 hotelværelser.

Allan Agerholm, koncernchef for BC Hospitality Group, siger: ”Vores mål er at være Danmarks førende hospitality-virksomhed. Med overtagelsen af Marriott Hotel i København og navneændringen af Bella Sky til AC by Marriott-brandet samt etableringen af Comwell Conference Center Copenhagen sender vi klart signal til markedet om at vi med ”førende” ikke alene mener størst, men også bedst.”

Købet af Marriott Hotel Copenhagen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. En endelig afklaring heraf forventes i starten af det nye år.

 

BC Hospitality Groups portefølje

Bella Center Copenhagen råder over 122.000 m2 haller.

Comwell Conference Center Copenhagen: Danmarks største konference- og kongrescenter med kongressal til 4.300 gæster, 42 mødelokaler og 4 auditorier fra 4 til 930 gæster. Comwell Conference Center Copenhagen kan udvides til også at omfatte udstillinger og lokaler i Bella Center.

Crowne Plaza Copenhagen Towers 366 værelser, 21 konferencelokaler – heraf det største med plads til 800 gæster samt restaurant og bar.

AC Hotel Bella Sky Copenhagen: Nordens største hotel med 812 værelser, 3 restauranter, 2 barer – herunder Skybar på 23. etage. AC Hotel Bella Sky Copenhagen er direkte forbundet med Comwell Conference Center Copenhagen og Bella Center.

Forum Copenhagen: Københavns foreløbig eneste multiarena som igennem årene har været rammen om alverdens arrangementer fra koncerter med internationale artister og 10.000 tilskuere over messer og udstillinger til store middage og fester.

BC Hospitality Group har ca. 550 fastansatte medarbejdere og ca. 200 via outsource- partnere samt ca. 1.200 løsarbejdere.