Pär Christiansen er fra marts ny økonomi- og finansdirektør i Scandic Hotels Group; hans forgænger er netop stoppet efter to år på posten. PR-foto: Scandic Hotels Group.

Stor nordisk hotelkoncern skifter igen finansdirektør

Svenske Pär Christiansen med en fortid i blandt andet SAS bliver fra 1. marts ny økonomi- og finansdirektør for Scandic Hotels Group. Hans forgænger i Scandic fik to år i jobbet.

Pär Christiansen vil som ny økonomi- og finansdirektør indgå i koncernledelsen for Scandic Hotels Group, der som Nordens største hotelkæde tæller 280 hoteller med 58.000 værelser på 130 destinationer i Danmark, Norge, Sverige og Finland samt i Tyskland og Polen.

Pär Christiansen afløser hos Scandic som økonomi- og finansdirektør svenske Åsa Wirén, der tiltrådte i april 2022 og som med omgående virkning fra i dag forlader hotelkoncernen.

Det oplyses ikke, om Åsa Wirén er blevet opsagt eller selv har opsagt sin stilling. Men i en pressemeddelelse siger Scandics danske koncernchef, Jens Mathiesen: ”Jeg takker Åsa Wirén for hendes engagement i Scandic de seneste to år og jeg ønsker hende meget held og lykke fremover.”

Scandic skriver i pressemeddelelsen, at Pär Christiansen har mange års erfaring med at lede finansielle, strategiske og operative funktioner i store, internationale koncerner. Han har de seneste små to år været finansdirektør, CFO, hos blomsterkoncernen Euroflorist, der arbejder på otte europæiske markeder.

Fra 2003 til 2011 havde han otte år i SAS, hvor han, ifølge sin Linkedin-profil, sluttede i jobbet som Vice President – Group Business and Financial Control/SAS Operations.

Dansk koncernchef: Klar til ekspansionsrejse
I pressemeddelelsen siger danske Jens Mathiesen, koncernchef for Scandic Hotels Group og indtil Pär Christiansen tiltræder 1. marts også fungerende økonomi- og finansdirektør:

”Jeg glæder mig til at byde Pär velkommen til Scandic og koncernledelsen. Han har gedigen erfarenhed som CFO fra tidligere roller i store internationale virksomheder – den erfaring og sammenholdt med hans kompetencer vil gøre ham meget værdifuld til Scandics ekspansionsrejse.”

Selv siger Pär Christiansen i pressemeddelelsen fra Scandic: ”Jeg ser frem til at begynde hos Scandic og bidrage til hotelkoncernens fortsatte rejse. Scandic er kommet stærkt igen efter pandemien og står godt rustet til fremtiden. Men en stærk finansiel position og et stærkt varemærke, findes der store muligheder for Scandic.”

 

Relaterede artikler:

Scandic udvider med endnu et hotel i Tyskland

Scandic udpeger fremtidens ledere

Scandic efter politianmeldelse: En misforståelse