Storaktionærer vil sælge Mols-Linien

Søslaget om Mols-Liniens aktier gik i går ind i en afgørende fase, da en stor gruppe aktionærer i rederiet besluttede at sætte deres bestemmende aktiepost på tilsammen over 60 pct. til salg på én gang via Handelsbanken. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

Rederiet Clippers, der i forvejen ejer godt 30 pct. af rederiet, udpeges af børskilder som en mulig byder. Rederiet har hele tiden meddelt, at det vil være stærkt interesseret i at forøge sin ejerandel, hvis ellers prisen er tilstrækkellig lav. Clippers købte i fjor sine aktier i færgeruten af Scandlines for godt en halv mia. kr.

 

Direktør for Rederiet Clippers Jan Meinertz siger, at rederiet måske vil være interesseret i at overtage aktierne.

 

 

»Men det skal være til den rette pris. Det vil sige, at kursen skal ned under 75. Men det her er helt nyt for mig. Derfor vil vi nu gå i tænkeboks,« siger Jan Meinertz.

  

Også Stena Line nævnes som en potentiel køber af den bestemmende aktiepost, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Sælgerne af aktierne er en gruppe på 10 investorer, hvoraf de største er nogle af landets tungeste ejendomsinvestorer, bestående af bl.a. den tidligere mesterbokser Hans Henrik Palm, Ejendomsselskabet Øresundshøj under Henrik Ørbekker og Classen Holding under advokat Olav Damkiær-Classen.

 

Også ejeren af investeringsselskabet Rudersdal, Carsten Berger, der sidder på 17 pct. af aktierne, har sat sine aktier til salg. Carsten Berger er formand for Mols-Liniens bestyrelse.

 

En række af investorerne har sat deres aktier i rederiet som sikkerhed for betydelige gældsposter i flere pengeinstitutter efter en række rekordår for selskabet med store indtjeninger og efterfølgende kursstigninger. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen