Med 5.300 hoteller fordelt på 14 varemærker er Hilton-koncernen en af verdens største hoteloperatører med i alt 856.000 værelser i 105 lande og territorier.

Storaktionær vil væk fra Hilton

Den største aktionær i Hilton mangler mange milliarder for at kunne betale kommende gældsposter og vil derfor sælge sine 26 procent af Hilton Worldwide Holdings.

Kinesiske HNA Tourism Group, der er Hiltons største aktionær, vil sælge alle eller nogle af sine aktier i Hilton – de har en værdi af næsten 40 milliarder kroner. HNA er også modselskab for en række kinesiske flyselskaber, blandt andet Beijing Capital Airlines, der kortvarigt har haft rute fra Kina til København.

HNA Tourism købte i 2016 de 26 procent af aktierne i Hilton Worldwide-koncernen, hvorefter Hilton blev opdelt i tre børsnoterede enheder, Hilton Worldwide, Hilton Grand Vacations og Hilton Park Hotels & Resort. HNA solgte sidste måned sine aktieposter i Hilton Grand Vacations og Hilton Park Hotels & Resort for cirka 15 milliarder kroner.
Disse to handler fik iagttagere til at vurdere, at HNA vil af med hele sin Hilton-portefølje, skriver nyhedsbureauet Reuters. HNA er også storaktionær i amerikanske Carlson Rezidor Hotel Group.

HNA Tourism er et datterselskab til kinesiske HNA Group, der indenfor rejsebranchen blandt andet også kontrollerer den schweiziske flycatering-koncern Gate Gourmet group og flyhandlingkoncernen Swissport – hertil kommer for eksempel ligeledes interesser i en række kinesiske flyselskaber som Hainan Airlines.

Milliard-gæld
Men selve HNA Group trækkes med en kæmpe milliardgæld – heraf er over 125 milliarder kroner som konsortiet skal begynde at betale store afdrag på i år og i 2019. Dette er en medvirkende årsag til, at HNA vil søge at få frigivet store midler for at kunne betale sin gæld.

Hilton har 14 varemærker indenfor hotelbranchen med i alt 5.300 hoteller med sammenlagt mere end 856.000 hotelværelser i 105 lande og territorier verden over.

Hilton-koncernens hotelvaremærker omfatter blandt andet: Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations.

Relaterede artikler:

Hilton overvejer hotel i Aarhus

Hilton atter til København

Marriott er nu verdens største hotelkæde

x

Læs Også

Luksushotel får Michelin-restaurant som partner

Boutique hotelkæden Brøchner Hotels går i strategisk samarbejde med den to-stjernede Michelin-restaurant Kadeau omkring femstjernede Hotel Herman K, der åbner i København til juni.

Kendt kæde af boutiquehoteller atter i Skandinavien

For 10. år i træk er amerikanske Kimpton Hotels i disse dage på årligt salgsbesøg i København, Stockholm og Oslo. Kæden er på vej med sit andet europæiske hotel – og har også kig på Skandinavien.

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Danmarks største hotelkæde åbner i 2021 nyt hotel med 357 værelser ved Københavns Lufthavn. I alt har kæden fem nye danske hotelprojekter på vej med over 2.000 værelser.

København er måske billigere end Stockholm

Nu er det hverdag igen, og i begge byer var hotelpriserne i bund i selve påsken, men også her så det ud til at være billigst i København. Booking.com giver en pejling, der overrasker.

Branson vil også være hotelkonge

Sir Richard Branson har købt berømt kæmpehotel i Las Vegas. Der er planer om en række Virgin Hotels i USA - og et enkelt i Europa.

Hotel fik nyt liv efter millionrenovering

Efter tocifret millioninvestering har et mere traditionelt medlem i Danmarks største hotelkæde øget omsætningen på dets primære forretningsområder.