Sådan kommer det nye Hilton-hotel til at se ud – til venstre ligger Udenrigsministeriet og Knippelsbro.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Under det foreløbige navn Hilton Copenhagen City åbner det 5-stjernede hotel med omkring 400 værelser og suiter i Nordeas tidligere hovedkontor i Danmark. Bygningen, der også kaldes ”Ørkenfortet,” ligger ud til Københavns Havn og er genbo til Udenrigsministeriet. Det nye hotel forventes at skabe ”et par hundrede nye arbejdspladser.”

Bag planerne om igen at få Hilton til København står BC (Bella Center) Hospitality Group og ATP Ejendomme, pensionskassen ejer bygningen ved Knippelsbro.

København havde indtil april sidste år et Hilton-hotel, Hilton Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn. Men som led i en overraskende aftale med norske Choice-hotels overtog et af Choices varemærker, Clarion, driften af hotellet i lufthavnen. Bygningen ejes af Københavns Lufthavn, der ellers havde en 20-årig om driften af hotelbygningen med Hilton – en aftale der først skulle udløbe i 2021.

Koncernchef i BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, siger til standby.dk: ”Nærmest samme dag som det meget overraskende blev bekendtgjort, at Choice skulle overtage driften af Hilton-bygingen i Københavns Lufthavn var jeg på telefonen med Hiltons udviklingsafdeling for at få Hilton tilbage til København.”

Det nye Hilton-hotel set i retning fra Udenrigsministeriet og med Københavns Havn bag hotellet. Klik på illustrationen for at se den i stort format.

Bella Center kommer tæt på 2.000 hotelværelser
BC Hospitality Group har udover blandt andet Bella Center også driften af tre store københavnske hoteller med samlet 1.584 værelser – 5-stjernede Copenhagen Marriott samt de 4-stjernede AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers.

”Fra vi begyndte at tale med Hilton om at få kæden retur til København skulle mange bevægelige dele falde på plads. Først og fremmest skulle vi finde det rigtige sted og lave en plausibel forretningsmodel. Men Hilton i København – det ligger til højrebenet,” siger Allan Agerholm og fortsætter:

”Både ATP, Hilton og BC Hospitality Group har meget høje ambitioner for det kommende Hilton-hotel. Det skal være et af Københavns absolut førende og levere et topprodukt som vi for eksempel allerede gør med Marriott-hotellet, der jo næsten bliver genbo til Hilton Copenhagen City.”

Hilton-hotel de næste 30 år
Efter mange detaljerede forhandlinger kom aftalen om det nye hotel på plads. Det er en 30-årig aftale, men inden hotellet åbner skal der bruges ”adskillige hundrede millioner kroner” på at omdanne bygningen til et Hilton-hotel. Det sker i et joint venture mellem ATP og BC Hospitality Group. Bliver lokalplanen for bygningen som foreslået, bygges en ekstra etage ovenpå.

Det nye hotel får blandt andet to restauranter, den ene ud til Københavns Havn. Omvendt bliver der ikke mange mødelokaler.

Allan Agerholm forventer, at det nye Hilton-hotel i København vil få cirka 150.000 overnatninger om året og at omkring 80 procent af gæsterne vil komme fra ikke-skandinaviske lande.

5.100 Hilton-hoteller på verdensplan
Hilton har over 5.100 hoteller med 838.000 værelser i 103 lande. Blandt kædens varemærker er Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection af Hilton, Embassy Suites Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations.

Relaterede artikler:

Ønsker Hilton tilbage til København

København mangler internationale hotelkæder

Kæmpe hotelhandel i København

’Københavns Lufthavn holdt os for nar’

’Ærgerligt at Danmark mister Hilton’

 

x

Læs Også

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.