Stort erhvervsrejsebureau skifter e-mail

TURISME: For at tydeliggøre, at det opererer under varemærket American Express Global Business Travel ændrer Amex fra 15. januar næste år alle e-mail adresser fra i dag @aexp.com til @amexgbt.com.

I 2014 købte Qatar Investment Authority for 900 millioner dollars halvdelen af det verdensomspændende erhvervsrejsebureau, American Express Global Business Travel, GBT.

Ændringen af mail-adresserne til det nye domæne sker, oplyser GBT, for at gøre deres mails nemmere at genkende i forbindelse med  at erhvervsrejsebureauet fremover operere under varemærket American Express Global Business Travel.

Også præfikser, der referer til American Express, AMEX, eller AXP, vil fra 15. januar skifte fra for eksempel amex@aexp.com ti: gbt@amexgbt.com

Thomas Friis Rasmussen, der i 2015 blev chef i Danmark for American Express Global Business Travel, siger til standby.dk: ”Ændringerne af vores e-mail adresser er noget af de sidste vi mangler på IT-siden for at vise, at GBT er et selvstændigt selskab, selv om kapitalfonden ejer 50 procent af virksomheden. Der er ingen planer om at ændre selve American Express-navnet.”

Ny storkunde i Danmark

American Express Global Business Travel, der er blandt Danmarks største erhvervsrejsebureauer, har fremgang, siger Thomas Rasmussen.

GBT i Danmark fik sidste måned ny international storkunde i form af den danske Haldor Topsøe-koncern.

Blandt de øvrige største firmakunder for GBT i Danmark er A.P. Møller-Mærsk, Grundfos, Velux og DONG Energy; der ændrer navn til Ørsted for at markere sit skifte til grøn energi. Den danske videnskabsmand H.C. Ørsted er kendt for at have opdaget elektromagnetismen.

Men A.P. Møller-Mærsk er i Danmark suverænt størst hos American Express Global Business Travel, cirka halvdelen af erhvervsrejsebureauets i alt 135 medarbejdere i Danmark arbejder for rederiet. Kontrakten mellem A.P. Møller-Mærsk og GBT blev sidste år forlænget til 2021.

”Det er ikke noget mål for os at være størst i Danmark, men vi må gøre noget rigtigt, for vi har i mange år ikke mistet kunder. Vi vinder selvfølgelig ikke alle de firmakontrakter, vi byder på, men vi er i en god, stabil periode,” siger Thomas Rasmussen.

American Express Global Business Travel i Danmark omsatte sidste år for næsten 1,3 milliarder kroner og fik et overskud på 3,9 millioner kroner. Thomas Rasmussen forventer et endnu bedre resultat i år.

x

Læs Også

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Hotel LEGOLAND dannede rammen om årsmødet i det vestdanske rejsenetværk COTRA, der omfatter Travel Managers, flyselskaber og lufthavne.

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Tre ud af 10 forretningsrejsende er globalt set villige til at ofre hotelsikkerhed for at få fat i de populære bonuspoint.

SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Danske virksomheder har mulighed for at få penge tilbage for flybilletter, som aldrig er blevet brugt, lyder det fra BCD Travel.

Danmark har flest svenske forretningsrejser

Svenske erhvervsrejsende skal mest til København, danskerne til London og nordmænd til Stockholm, viser ny undersøgelse fra erhvervsrejsebureauet BCD – der kan få problemer, hvis kineserne nærlæser analysen. Her nævnes Hong Kong nemlig som et land.

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

DBTA, den største forening i Danmark for travel managers, fik på sin generalforsamling nye medlemmer af bestyrelsen – og uddelt den årlige vandrepris fra Avis Biludlejning.