Indiske Indigo, der nu får repræsentation i blandt andet Danmark og Sverige, har i øjeblikket 238 fly. Pressefoto fra Airbus.

Stort flyselskab får agent i Skandinavien

Indiens største flyselskab, IndiGo, får nu salgsrepræsentation på seks europæiske markeder, herunder Danmark og Sverige. Selskabet har ruter mellem 58 lufthavne i Indien.

Aviareps skal fremover repræsentere IndiGo med en komplet GSA-service (General Sales Agent, red), der inkluderer salg, markedsføring, booking og billettering på seks europæiske markeder.

Det er udover Sverige og Danmark også Østrig, Frankrig, Tyskland og Italien. I Norden er Aviareps ifølge egne oplysninger markedsleder og udfører salgs- og markedsføringsaktiviteter for et stort antal flyselskaber, hotel- og turistfirmaer.

IndiGo har endnu ingen ruter mellem Indien og Europa, men har flere gange signaleret interesse i at åbne sådanne – ingen skandinaviske hovedlufthavne har dog været nævnt på ønskesedlen.

Til gengæld har Indigo samarbejde med Turkish Airlines om codeshare til 12 europæiske lufthavne, i Norden er Københavns Lufthavn den eneste, fremgår det af Indigos hjemmeside. Der er dog allerede ruter mellem Skandinavien og Indien fløjet af Star Alliance-medlemmet Air India, der har ruter fra New Delhi til såvel Stockholm som København.

Indigo flyver primært indenfor Indien, men har også nogle ruter til andre lande i Asien. Selskabet har ifølge sin hjemmeside i snit over 1.400 daglige flyvninger til 58 lufthavne i Indien samt 20 udenfor landet, der er verdens største demokrati. Indigo har i øjeblikket 238 fly i flåden, primært fra Airbus A320-familien.

Selskabet havde med udgangen af sidste måned en markedsandel på det indiske marked på knap 48 procent, oplyser Indigos hjemmeside.

Samarbejde skal hjælpe nuværende og nye kunder
I en pressemeddelelse fra Aviareps i anledning af samarbejdet med Indigo, siger William Boulter, driftsdirektør i IndiGo:

“Vi ser frem til vores kommende samarbejde med Aviareps. Samarbejdet vil hjælpe vores nuværende og fremtidige kunder i Europa med at vælge og booke IndiGos.”

Og Tapani Kauhanen, daglig leder for Aviareps i Norden, tilføjer: ”Indien er et voksende marked for både fritids- og forretningsrejser. Der er således også et marked og stor efterspørgsel efter dette hurtigt voksende indiske flyselskab.”

Relaterede artikler:

USA og Indien giver dansk turisme størst vækst

CPH ikke på liste over nye Indien-ruter

Måske mere Air India i Københavns Lufthavn