Færge fra Stena Line. (Foto: Stena Line | PR)

Stort rederi køber endnu et rejsebureau

Stena Line Travel Group har opkøbt det hollandske rejsebureau Voigt Travel, der har fire årtiers erfaring med at arrangere rejser til norden. Med i handlen følger også to andre varemærker.

I over 40 år har det hollandske rejsebureau Voigt Travel været beskæftiget med at sende turister til en række af de mest nordlige egne af Europa, og finsk Lapland har været en destination, som bureauet har specialiseret sig særligt i.

Rejsebureauet er nu blevet opkøbt af Stena Line Travel Group og bliver dermed en del af den svenske koncern, der betjener 700.000 rejsende om året. De to andre varemærker Scandinavian Wintersports og Ruka Safaris er også en del af handlen.

Stena Line oplyser, at alle tre virksomheder vil blive drevet videre under deres egne brands, men sammen med Buro Scanbrit – der har været en del af Stena Line siden 1986 – vil de være markedsleder på det hollandske marked med både 50.000 rejsende og en omsætning på over 50 millioner euro (372 millioner kroner) om året.

Får større udbud
Ifølge Stena Line er opkøbet ”et logisk skridt”, som kan være med til både at styrke den svenske virksomhed og Voigt Travel, der sammen med Scandinavian Wintersports ”passer perfekt” til de andre varemærker, som er en del af koncernen.

Det lyder, at man håber på, at aftalen kan blive en platform for at skabe yderligere vækst på markedet i de nordiske lande, der er vokset gennem det seneste årti, da det er en udvikling, som Stena Line forventer vil fortsætte.

Jari Virtanen, der er administrerende direktør for Stena Line Group, forklarer, at de tre nye selskaber blandt andet vil bidrage til, at udbuddet af produkter bliver større.

”Denne handel vil medvirke til, at Stena Line Travel Group markant øger sin position på det hollandske rejsemarked og får et endnu større udbud af ferierejser til norden. Vi er glade for at have taget dette skridt i retning af at skabe en europæisk rejsekoncern, der i sandhed er specialister i nordeuropæiske destinationer. Vi ser frem til at arbejde med Voigt Travel og dets søsterselskaber.”

Har de nødvendige kræfter og ressourcer
Hvor meget Stena Line Travel Group har betalt for de tre selskaber, er ikke blevet offentliggjort, men det oplyses, at administrerende partner Cees van den Bosch fra Voigt Travel er blevet udnævnt til landechef for koncernens aktiviteter i Holland samt er indtrådt i bestyrelsen for de hollandske selskaber og Ruka Safaris, der er etableret i Finland.

”Vi har nu fundet en ny ejer af Voigt Travel, der har de nødvendige kræfter og ressourcer til at hjælpe os med at fortsætte vores ekspansion. At vi bliver en del af Stena Line Travel Group betyder, at vi kan styrke vores position yderligere sammen med Buro Scanbrit, Scandinavian Wintersports og Ruka Safaris samt føre vores ambitioner om yderligere vækst ud i livet. Jeg er spændt på, hvad fremtiden bringer,” udtaler Cees van den Bosch.

I Danmark ejer Stena Line rejsebureauet Best Travel fra Frederikshavn, der blandt andet arrangerer rundrejser i Europa med fly og bus samt krydstogter på såvel hav som floder.


Relaterede artikler:

Skrothandlers færgerederi fejrer 60 år på havet

Nordjysk rejsearrangør vil ud i verden

Passagerboom på færgeruter til Jylland