Stort skridt på vej mod fælles luftrum

Ved årsskiftet integreredes dele af de to landes luftfartselskaber, LFVs og Naviairs virksomhed i det fælles selskab NUAC. I 2012 er integrationen komplet og de to landes luftrum slået sammen til et.

 

Det dansk-svenske samarbejde omkring et fælles luftrum, som nu gennemføres, har en lang historie. Det har været på vej siden 2000 og lever op til de intentioner, EU har om en mere effektiv flyledelse. I et europæisk perspektiv er samarbejde over de nationale grænser nøglen til en effektivere og billigere flyledelse til gavn for passagererne i form af kortere flytider, mens flyselskaberne får lavere brændstofforbrug og lavere  udslip og dermed reduceret miljøpåvirkning.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.