Aarhus er en af de såkaldte secondary cities der bør besøges, mener Sveriges største ferierejsebureau. Arkivfoto.

Stort svensk rejsebureau øger fokus på Aarhus

Nordens største rejsebureau, svenske Ticket, har Aarhus blandt årets store rejsetrends i kategorien secondary cities sammen med Gent og Brügge i Belgien og Ljubljana i Slovenien.

Europa har masser af klassiske storbyer som i evigheder har været populære rejsemål og fortsat tiltrækker mange rejsende.

Men tendensen i år er også, at turisterne ikke kun søger mod hovedstæder, men lige så meget mod en række landes lidt mindre kendte byer – de såkaldte secondary cities, lyder det i opgørelse fra Nordens største rejsebureau, svenske Ticket. Rejsebureauet giver eksempler på disse secondary cities, for eksempel Lyon i stedet for Paris, Firenze fremfor Rom samt Valencia som alternativ til Barcelona.

I Tickets opgørelse over årets store rejsetrender, lyder det fra Katarina Daniels, PR- og kommunikationsansvarlig hos Ticket: ”Svenskerne rejser i stigende grad for oplevelsernes skyld, selv om sol og varme altid vil være vigtigt for os nordboer. Men stadig flere efterspørger en ”ægte” oplevelse af det land, man besøger. Den tendens synes jeg bliver stadig mere tydelig.”

”I den forbindelse bliver secondary cities, eller second cities, en stadig mere spændende trend. Lyon er for eksempel en spændende by, jeg gerne vender tilbage til, ligesom jeg er sulten på at besøge andre secondary cities som Gent og Brügge i Belgien, Aarhus og Ljubljana i Slovenien,” siger Katarina Daniels.

Rejser uden mobiltelefonen
En anden trend, som Ticket pointerer er, at i takt med at stadig flere rejsende ønsker en mere aktiv ferie stiger behovet for at se mere at landenes natur. Trenden i 2019 kan være øget fokus på friluftlivet via vandreture, cykling eller på anden måde udforske ferielandets natur, vurderer Ticket.

Ligeledes forudser Ticket øget fokus på rejser uden mobiltelefonen. ”Instagramvenlige rejsemål har længe været trendy, det er de nok stadig, men vi har ikke på samme måde som før fokus på sociale medier under ferien. Så sluk telefonen og slap af – det drejer det sig om her i 2019, og forhåbentlig længere,” siger Tickets kommunikationschef, Katarina Daniels.

Ticket Privatresor er ifølge Nordens største kæde af rejsebureauer med en årlig omsætning på cirka syv milliarder svenske kroner. Ticket, der ejes af det norske investeringsselskab Braganza, omfatter 16 hjemmesider i ti lande og har 70 rejsebutikker i Sverige og Norge.

Relaterede artikler:

Rejsebureaukæde bliver endnu større

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Aalborg hitter hos New York Times