Kommende koncerndirektør for Strawberry Christian Borg. (Foto: Scandic | PR)

Strawberry henter direktør hos konkurrent

I starten af næste år ændres der i topledelsen hos Strawberry, da hotelkæden har valgt at udpege en ny kommerciel direktør. Han har hidtil befundet sig på direktionsgangen hos Scandic Hotels.

Ændringen havde været undervejs i en periode, og henimod slutningen af maj i år oprandt dagen, hvor Strawberry Group sagde farvel til Nordic Choice Hotels-varemærket således, at der nu står Strawberry over døren til de henved 200 hoteller, som den norske koncern har i porteføljen.

Der er dog flere nye tiltag på vej, oplyser kæden, og derfor har man valgt at udpege en kommercile direktør, der får ansvaret for at gøde jorden med henblik på at indfri de mål om fremtidig vækst, som virksomheden har sat sig.

Strawberry oplyser, at man ønsker at tilkæmpe sig en større markedsandel i Norden i løbet af det kommende år. Denne ambition skal blandt andet indfries ved, at koncernen øger antallet af hoteller, får nye restauranter og indgår strategiske partnerskaber med andre virksomheder.

Har to årtiers brancheerfaring
Det er Christian Borg, der er blevet udset til at stå i spidsen for den udvikling. Strawberry Group har hentet den nye direktør hos Scandic Hotels i Finland, hvor han senest har fungeret som kommerciel direktør.

Borgs uddannelsesmæssige baggrund er en bachelor i hoteldrift fra Arcada – University of Applied Science, der er et svensksproget universitet i Finlands hovedstad Helsinki.

I de 20 år, der er gået, siden han studerede, har den nye direktør haft en lederrolle hos flere store hotelkæder, hvor han blandt andet har været ansvarlig for salg og økonomi.

I tillæg til at øge markedsandelen i Norden får Christian Borg blandt andet til opgave at udvikle nye salgs- og indtægtsstyringsstrategier, når han tiltræder sin nye stilling i starten af 2024. Han vil dels arbejde i sin hjemby Helsinki samt være til stede på Strawberrys kontorer i Oslo og Stockholm.

Vil samle de kommercielle kræfter
Den kommende direktør mener, at de erfaringer, han har gjort sig gennem sin karriere, vil være nyttige og komme den norske hotelkæde til gavn, når han tiltræder næste år.

”Strawberry er en meget spændende virksomhed, der ikke kun formår at overgå gæsternes høje forventninger, men også har vist sig at være kommercielt stærk. Jeg glæder mig meget til at blive en del af virksomheden og benytte min ekspertise til at udvikle forretningen yderligere.”

Ifølge Katalin Paldeak, der er driftsdirektør Strawberry, er valget af Borg det helt rigtige for virksomheden.

”Christian er en af de bedste til kommerciel ledelse i vores branche i Norden. Med ham i spidsen samler vi nu de kommercielle kræfter og skaber et stærkt team, som vil fortsætte vores fokus på at opbygge en økonomisk stærk forretning, der sætter gæsterne i fokus.”

”Udover en stor viden er Christian også en anerkendt holdspiller, der ikke blot evner at begejstre og motivere sine medarbejdere, men også har et strategisk og visionært mindset. Det er en usædvanlig kombination, og det mener vi er værdifuldt.”


Relaterede artikler:

Strawberry og Norwegian indleder samarbejde

Nu er det slut med Nordic Choice Hotels

Sætter dato på farvel til Nordic Choice Hotels