Skilifte i alperne. Arkivfoto: Josefine L. Baumgarten.

Strejker truer franske skiområder

Som led i franske fagforeningers protester mod at hæve pensionsalderen, kan der komme punktstrejker i franske skiområder. ”Fagforeningerne skyder sig selv i foden,” siger resortdirektør.

Der kan komme punktstrejker på franske skiresorts næste måned, strejkerne vil blandt andet involvere ansatte der betjener skilift-systemerne. Det skriver Travel Weekly.

Strejkerne, der også vil ramme andre områder i Frankrig, skyldes utilfredshed hos franske fagforeninger om reformforslag fra regeringen om at hæve pensionsalderen fra de nuværende 62 år til 64 år.

Strejkerne er navnlig planlagt til at ramme skolernes vinterferie, der i Frankrig begynder i starten af februar. Den danske vinterferie er i midten februar. I alt skønnes det, at omkring en halv million danskere årligt tager på skiferie med Alperne, herunder Frankrig, samt Sverige og Norge som de største modtageregioner.

Eric Becker, formand for de ansatte hos i fagforeningen Force Ouvriere, der organiserer mange operatører af skilifte, citeres for at sige: ”Vi har besluttet at varsle strejkerne i ferieperioden i februar, fordi vores protest bliver mere hørt i den periode.”

Til det franske nyhedsbureau AFP siger fagforeningsformanden, at punktstrejkerne kan ske én dag, men at hans medlemmer vil være på arbejde dagen efter.

Vrede hos skiresortdirektør
AFP skriver også, at den anden store fagforening for skiliftoperatørerne, Confederation Generale du Travail, også har varslet strejke blandt sine medlemmer.

Denne fagforening vil blandt andet ramme verdensmesterskaberne i alpint skiløb, der skal holdes i franske Courchevel og Meribel mellem den 5. og 19. februar.

Pascal de Thiersant, direktør for Society des 3 Vallees, der udover Courchevel og Meribel blandt andet også tæller Val Thorens, siger om de varslede strejker:

”Efter næsten to år med pandemien, så udfordringerne med stigende energiregninger, vil fagforeningerne nu give os endnu et problem. De skyder virkelig sig selv og deres medlemmer i foden.”

 

Relaterede artikler:

Tysk Turist Information: Drop flyrejsen til Alperne

Dansk rejsekoncern medejer af skirejsebureau

1.000 danske skiturister fik hjælp af alarmcentral