Studierejser tiltrækker elever

skolerejseI dag bruger uddannelsesinstitutioner oversøiske studieeventyr for at profilere sig og lokke elever til. Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer forældrene og de unge til at stille krav til turenes sikkerhed.

Studieturen er et stærkt redskab til at ryste skoleklasser sammen og give fælles oplevelser. I de senere år er eventyrene blevet større og større, lyder konklusionen af en rundspørge blandt Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer, der kan berette om store oversøiske eventyr, som skolerne bruger til at skille sig ud i mængden af uddannelsestilbud.

Carsten Johansen fra Grupperejsebureauet i Lyngby fortæller dog, at studieture til de klassiske, europæiske rejsemål stadig er det, de fleste vælger. Det gælder for eksempel London, Barcelona, Madrid og Rom.

Flere bureauer nævner desuden uafhængigt af hinanden, at Krakow i Polen er en destination, der har fået en renæssance på grund af sikkerhed, tilgængelighed og mange storslåede attraktioner.

AlfA Travel i Holstebro er et af de bureauer, der har oplevet en stigning i interessen for oversøiske rejser: ”Vi har mange grupper i dette segment, der rejser meget langt væk. For eksempel til New York og andre rejsemål over Atlanten. Efterspørgslen kommer fra skoler, der ser en mulighed for at skille sig ud og give eleverne anderledes oplevelser”, siger Jeanette S. Christensen fra AlfA Travel.

Pia Gødeke fra Student & Business Tours på Frederiksberg er enig, og forklarer, at de oversøiske rejser blandt andet er mulige i dag, fordi flyrejser er blevet billigere, og de unge er blevet mere rejsevante.

Hos DRF opfordrer man forældrene og de unge til at stille krav til sikkerheden på studieturene. For selv om målet er at få én på opleveren med kammeraterne, kan små fejl i planlægningen hurtigt blive dyre, hvis rejsen ikke er købt gennem et dansk registreret rejsebureau.

”Mange lærere tror, at de snildt kan strikke en studietur sammen til 30 personer, men de glemmer ofte en række forhold. Det kan være alt lige fra visumregler til rejseforsikringer. Hvis man benytter et specialiseret dansk bureau, har man tryghed og vished om, der er styr på billetter, busture og overnatningssteder. Og skulle noget glippe eller nogen blive syge, så er hjælpen fra en ekspert aldrig mere end et opkald væk,” siger Jakob Hahn, afdelingschef hos DRF.

”Foruden at skræddersy selve rejsen kan bureauerne også sikre et stærkt indhold. Rejsebureauerne har specialiserede kontakter på destinationerne, der kan højne turens faglige indhold og graden af inspiration.” Blandt de nye eksotiske rejsemål for studieturene nævner Vini Adriansen fra Unitas Rejser i Silkeborg, at de har sendt skoleklasser til Myanmar, Ghana, Sydafrika og Tanzania.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.