Tidligere danskejede DanCenter og Danland med en årsomsætning på over 600 millioner kroner er blevet solgt til en indisk investor. Arkivpressefoto.

Indisk hotelkæde køber DanCenter og Danland

En af de største udlejere af 10.000 sommerhuse og ferieboliger i Skandinavien og Tyskland er som del i en milliardhandel blevet solgt til en indisk investor, der har en af verdens største hotelkæde.

Den store indiske Oyo-kæde af budgethoteller har for næsten 2,8 milliarder kroner – 395,5 millioner euro – købt @Leisure Group fra ejeren de seneste fire år, den tyske mediekoncern Axel Springer. Handlen omfatter blandt andet DanCenter og Danland, hvor @Leisure er moderselskab.

Med købet, der er faldet på plads indenfor den sidste uges tid, rykker Oyo ind på det europæiske marked indenfor blandt andet ferieboliger, skriver hjemmesiden TechCrunch.com

Kim Holmsted, produktdirektør for DanCenter og Danland, bekræftede under et møde i dag i Amsterdam med de nye ejere salget til STANDBY.dk

@Leisure (snabelaet er del af gruppens navn) har årligt omkring 2,8 millioner gæster i sine 115.000 feriehuse og feriecenter. @Leisure har udover DanCenter og Danland varemærkerne Belvilla og Traum-Ferienwohnungen, skriver TechCrunch.com

Den indiske Oyo-koncern skønnes ifølge TechCrunch.com at have en markedsværdi på fem milliarder dollars; den har for nylig udvidet med indtog på det japanske og kinesiske marked. Oyo-koncernen har investeringer i omkring 25 lande. Amerikanske Airbnb har angiveligt investeret op mod 200 millioner dollars i Oyo.

“Vi ser ferieboliger som en unik investeringsmulighed og glæder os over nu at have yderligere 115.000,” siger grundlægger af og koncernchef for Oyo, Ritesh Agarwal, i en pressemeddelelse og tilføjer: ”@Leisure Group vil blive en storslået partner og vi glæder os til at udvide vores forretningsområde.”

Ifølge pressemeddelelsen blev der sidste år købt overnatninger i europæiske ferieboliger for 18,6 milliarder dollars – et marked der stiger mellem fire og otte procent om året.

“@Leisure Group er i en unik position til at opsuge væksten indenfor ferieboliger i Europa, hvor efterspørgslen navnlig går mod at leje komplette ferieboliger,” siger strategidirektør i Oyo, Maninder Gulati, i pressemeddelelsen.

60 år med DanCenter/Danland
Tidligere danske DanCenter/Danland fejrede i 2017 sit 60 års jubilæum. I 2017 omsatte DanCenter/Danland for cirka 600 millioner kroner, oplyste produktdirektør Kim Holmsted fra DanCenter/Danland til standby.dk i forbindelse med jubilæet.

Kim Holmsteds far, Kurt Holmsted, var først direktør og senere ejer af ’Dansk Centralkontor for Sommerhusudlejning’ – oprettet af daværende Danmarks Turistråd, i dag VisitDenmark.

Dansk Centralkontor for Sommerhusudlejning blev senere til DanCenter og udlejer i dag cirka 10.000 ferieboliger i hovedsageligt Skandinavien samt Nordtyskland. I DanCenter koncernen har også feriecenter-varemærket Danland som med ca. 2.000 ferieboliger i 28 Danland feriecentre er førende på sit område. Alle Danlands feriecentre er i Danmark.

Indenfor sit forretningsområde havde DanCenter i 2017 en markedsandel på cirka 15 procent i Danmark.

Det mest efterspurgte område er den jyske vesterhavskyst fulgt af Bornholm. Over halvdelen af omsætningen i DanCenter kommer fra udlejning af ferieboliger på den jyske vesterhavskyst.

Relaterede artikler:

Investor fra kendt TV-program køber feriebolig-firma

Direktørskifte i Fårup Sommerland

Vokseværk i Danmarks største feriehusportal

60 år med DanCenter