Sun-Air får ny base i Tyskland

0

sun-air dornier flyLUFTFART: Fra sidst i oktober bliver det ”live fra Bremen” når danske Sun-Air åbner base i den nordtyske by – fra starten med to ruter til England, men der er kig på flere.

Sun-Air, der de seneste 20 år har fløjet som British Airways franchisepartner, åbner 31. oktober nye ruter fra Bremen til London City Airport og Manchester.

Som følge af åbningerne får Sun-Air base i Bremens lufthavn med i første omgang to fly. Det danske flyselskab med hovedbase i Billund flyver primært med Dornier 328-jetfly med plads til 32 passagerer.

Bremen ligger ca. 125 km sydvest for Hamborg. Fra Billund flyver Sun-Air i forvejen til London City og Manchester. Sun-Air har også rute fra Hamborg til London City Airport.

”Flere store selskaber, bl.a. Airbus og Mercedes, har omfattende aktiviteter i Bremen. I forberedelserne til de nye ruter fra Bremen har vi talt med en række store virksomheder i Bremen, der ønsker disse nye flyruter til London og Manchester,” siger kommerciel direktør i Sun-Air, Kristian Tvergaard, til standby.dk og tilføjer: ”Vi forventer årligt 45-50.000 passagerer på de to ruter til England fra Bremen. Bliver de den ventede succes, vil vi se på muligheden for fra næste år at åbne flere ruter fra Bremen til f.eks. Bruxelles, Toulouse (der bl.a. har Airbus’ hovedkvarter, red) og Zürich.”

Sun-Air har i øvrigt landet aftale med bundesligaklubben Werder Bremen om, at når dets fodboldhold skal flyve til udekampe i Bundesligaen, så sker det med Sun-Air. Werder Bremen købte sidste måned FC Københavns anfører, Thomas Joseph Delaney, der fra årsskiftet starter i klubben.

”Markedet i og omkring Bremen ligner på mange måder Jylland i og med, at der fra erhvervslivets side er stor efterspørgsel på direkte ruter, hvor man kan flyve ud og hjem på hverdage. Allerede nu har vi mange positive tilbagemeldinger fra det tyske og engelske erhvervsliv om vores nye ruter,” siger Kristian Tvergaard.

På begge ruter fra Bremen til London og Manchester vil der være en morgen- og aftenflyvning på alle hverdage og derudover får Bremen – Manchester ruten en aftenafgang på søndage. Der vil således være ti ugentlige returafgange på London City-ruten og 11 på Manchester.

Sun-Air har i dag disse ruter: fra Aalborg til Humberside og Oslo, fra Aarhus til Oslo, Stockholm Bromma og Göteborg, fra Billund til Bergen, Düsseldorf, Humberside (via Aalborg), London City, Manchester, München og Oslo. Sun-Air forventer i år ca. 210.000 passagerer.

Bremen, hjemsted for den kommende Sun-Air-base, er en gammel nordtysk hansestad, hvis historie går 1200 år tilbage. Bremen er i dag bl.a. hjemsted for Europas rumforskning og rumindustri. Og på Mercedes-Benz fabrikken udvikles dele til C-klasse limousinen og SLK-Roadsteren.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz