Sun-Air opgiver tysk base

LUFTFART: Sidste efterår fik det danske selskab tysk base – men efterspørgslen var ikke som lovet. Så efter milliontab lukkes basen med udgangen af denne måned. Sun-Air har også indstillet rute til England, men fik igen overskud sidste år.

British Airways danske partner, Sun-Air, fik i slutningen af oktober base i Bremen med to af sine Dornier 328, der flyver fra den nordtyske by til London City Airport og Manchester.

Men nu lukkes basen med udgangen af denne måned, oplyser Sun-Airs ejer og adm. direktør, Niels Sundberg, til standby.dk: ”Vi troede ud fra de undersøgelser, vi blev præsenteret for, at der var et nichemarked i Bremen.”

Sun-Air forventede årligt 45-50.000 passagerer på de to ruter til England fra Bremen. Var de blevet en succes, ville Sun-Air kigge på flere ruter fra Bremen til bl.a. Bruxelles, Nürnberg, Toulouse og Zürich.

Men, fortsætter Niels Sundberg, baseåbningen i Bremen var ”et fejlskud.”

”Normalt når Sun-Air starter ny rute har den forhåndsbookinger på omkring 40 pct. Bremen-ruterne havde kun over 20 pct., tallet steg, men kom kun op på over 30 pct. Det bliver vi ikke rige af, derfor lukker vi i Bremen – efter at have tabt fire mio. kr. i dækningsbidrag,” siger Niels Sundberg.

Et af de to Sun-Air-fly i Bremen var leaset og returneres, mens Sun-Air håber det snart får endnu en stor kontrakt med Airbus til det andet fly.

I forvejen har Sun-Air aftale med Airbus om flyvning af ansatte for flyfabrikken mellem sydtyske Augsburg og franske Marseilles, kontrakten beskæftiger to af Sun-Airs Dornier-fly, der har plads til 32 passagerer.

Også engelsk rute lukket

Niels Sundberg siger til standby.dk, at ruten, selskabet i april sidste år åbnede fra Billund via Aalborg til østengelske Humberside, også er blevet lukket pga. manglende efterspørgsel. Den nye rute blev primært sat i verden efter ønske fra vindmøllegiganten Siemens.

Han understreger, at det generelt går godt for Sun-Air, der har hovedkvarter i Billund, og som også sidste år fik overskud.

Sun-Air har i dag disse ruter fra Jylland: Fra Billund til Bergen, Düsseldorf, London City, Manchester, München og Oslo, fra Aalborg til Oslo og fra Aarhus til Oslo, Stockholm Bromma og Göteborg.

Sun-Air havde sidste år omkring 210.000 passagerer. Ca. 30 pct. af selskabets flyvninger er uden for Danmark.