Svensk flystrejke er ovre

sas-atr72-600-atrFagforeningen Unionen og arbejdsgiverorganisationen Transportföretagen har accepteret et tredje mæglingsforslag og dermed er strejken ovre for de kabineansatte.

Striden gjaldt først og fremmest løn og arbejdsvilkår for godt 30 kabineansatte fra bemandingsselskabet GEC. Selskabet udlejer personale til flyselskabet Flybe, som benyttes af SAS. Unionen har krævet overenskomst for sine medlemmer, som betjener 23 indenrigs- og Finlandsruter fra Arlanda til Visby, Kalmar, Åbo og Vasa. 850 rejsende er booket om til andre ruter under de seneste to dages strejke.

Ifølge Unionen er det lykkedes at opnå forhøjelser på startlønnen for kabinepersonalet fra 16.895 til 18.773 svenske kroner om måneden. Desuden sikres de ansatte to sammenhængende fridage om ugen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.