The Wood Hotel ligger ved Skellefteå, hovedbyen i den nordsvenske region Västerbotten. PR-foto: Elite Hotels.

Sverige åbner 75 meter højt træ-hotel

The Wood Hotel i den gamle nordsvenske træindustriby Skellefteå håber at kunne tiltrække gæster fra nær og fjern med sit koncept, der forener moderne luksus med bæredygtighed.

Den svenske hotel-gruppe Elite Hotels har åbnet, hvad den selv kalder ”en af gruppens mest ambitiøse hoteller,” The Wood Hotel med blandt andet 205 gæsteværelser.

Hele det 12 etager høje hotel er naturligvis ikke udelukkende bygget i træ, men der er lagt stor vægt på bæredygtighed.

Hotellet ligger i Skellefteå, små 800 kilometer nord for Stockholm. I en pressemeddelelse hedder det blandt andet, at ”The Wood Hotel er en milepæl indenfor navnlig bæredygtig arkitektur og turisme.”

Hotellet er med sine 75 meter en af verdens højeste trækonstruktioner, oplyses det. Fordelt på sine 20 etager har hotellet udover de 205 gæsteværelser, tre gourmetrestauranter med hvert sit køkken og et spa.

The Wood Hotel referer ikke kun til bygningens materiale, men også til Skellefteås historie som en førende producent af tømmer. Hotellet er opført efter devisen, at der for hvert træ fældet til at opføre hotellet, er der plantet et nyt.

Solcellepaneler
Bæredygtighed er en gennemgående feature på The Wood, der med sin konstruktion er tænkt til at kunne håndtere Nordsveriges til tider ekstreme klima og stadig forblive energieffektivt. Derfor er bygningens tag beklædt med solcellepaneler, der er koblet op til batterier, der kan lagre energi til hele året, hedder det i pressemeddelelsen.

Blandt de aktiviteter, hotellet tilbyder sine gæster, er, afhængig af tidspunktet på året, for eksempel hundeslædekørsel, fouragering, vandring eller en badedag ved Den Botniske Bugt. Og blandt de gratis glæder fremhæves det, at der i regionen med hotellet, Västerbotten, nærmest kan ses nordlys hele året.

The Wood Hotel er en del af den familieejede svenske hotelkæde Elite Hotels med 39 hoteller fordelt udover Sverige.

Relaterede artikler:

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

Hotelkæde køber 20 tons økologiske pommes frites

”Lærer vi ikke af coronakrisen, lærer vi aldrig noget”