Sveriges potentielt største udenlandske turistmarked er Tyskland, viser ny undersøgelse fra Visit Sweden. Foto: Denise Lissert.

Sverige vil tiltrække millioner af tyske turister

Mange lande bejler til de mange millioner tyske turister – også det svenske turistråd. Visit Sweden kommer i ny analyse frem til, at Sverige har et potentiale på 27 millioner tyske turister.

Omkring hver tredje tysker kunne være interesseret i at holde en ferie i det svenske – “tyskerne elsker virkelig Sverige,” skriver det nationale svenske turistråd, Visit Sweden, i en ny analyse af det store tyske marked.

I efteråret gennemførte Visit Sweden en omfattende målgruppeundersøgelse af det tyske marked. I onlineundersøgelsen deltog 800 tyskere mellem 20 og 70 år. Fælles for dem er blandt andet, at de rejser udenlands mindst én gang om året.

Undersøgelsen viste blandt andet, at potentielt kunne 27 millioner tyskere tænke sig at holde ferie i Sverige – det gør fortsat Tyskland til Sveriges største marked, fulgt af nordmænd og danskere.

Visit Swedens andre prioriterede markeder tæller blandt andet Danmark, Finland og Norge samt i Europa også Holland, Frankrig og Storbritannien samt tre oversøiske markeder, USA, Kina og Indien, fremgår det af Visit Swedens hjemmeside for rejsebranchen.

Mange faktorer lokker tyskerne til Sverige
Tyskerne tænker først og fremmest på Sveriges smukke natur; de værdsætter skovene, de mange søer og skærgårdene. 49 procent af tyskerne har, ifølge Visit Sweden, fået et bedre indtryk af Sverige de seneste år. Det gælder udover naturen også på områder som svensk kultur og livsstil, modernitet, Sveriges naturbeskyttelse og energiproduktion. Kun seks procent af tyskerne har fået et dårlige indtryk af Sverige de seneste år, viser markedsundersøgelsen.

Andre prioriterede og positive fokusområder for tyskerne, når det gælder mulige ferierejser til Sverige, er svensk mad med lokale produkter og specialiteter, muligheden for at se nordlyset og at nyde stilheden i naturen.

Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af de potentielle tyske turister vil foretrække at bo på et ”lille hotel tæt på naturen,” fulgt af ejendomme på landet og sommerhuse.

70 procent af tyskerne vil rejse til Sverige med deres partner ligesom de tyskere, der tidligere har ferieret i Sverige, på deres næste rejse gerne vil medbringe børn og forældre, oplyses det.

Vil gerne rejse med tog
Visit Sweden spurgte også tyskerne, hvordan de helst vil rejse til Sverige. Halvdelen vil gerne bruge toget, hvis der er gode togforbindelser fra Tyskland – dette gælder navnlig de 20 til 44-årige.

Til spørgsmålet, hvad der inspirerer til at rejse til Sverige, var nogle af de primære årsager, udover internetsøgninger, blandt andet tidligere ferierejser til Sverige, anbefalinger fra venner og familie, TV-serier der foregår i Sverige samt gode rejsetilbud.

Undersøgelsen viste blandt andet også, at tysksproget information om Sverige ikke er så vigtigt – det går fint med engelsk, navnlig for de unge i gruppen 20-44 år. Omvendt foretrækker flertallet i aldersgruppen 57-70 år, at teksterne er på tysk.

 

Relaterede artikler:

Her er de 10 lande flest danskere besøgte sidste år

Sverige fortsætter dagligt nattog via København til Berlin

Analyse: Stockholm er blevet mindre tilgængelig