Tyrkiet Eksperten var ved sin konkurs i 2013 Danmarks femte største charterbureau og største danske arrangør af rejser til Tyrkiet. Arkivfoto.

Sydeuropa og Mellemøsten hittede i 2017

Sydeuropæiske badestrande og Mellemøstens hovedstæder tiltrak danskerne i 2017. Det viser Momondos analyse over de mest søgte destinationer.

Hvor det tidligere har været destinationer som Bali, Malaysia og Sri Lanka, der havde stigende interesse hos den danske befolkning, så viser en ny opgørelse fra momondo.dk, at det i 2017 ikke var asiatiske perler, der trak mest, når danskerne søgte efter drømmerejsen.

I 2017 var det Sydeuropa, der oplevede det største boost i antal søgninger. På førstepladsen kommer Split i Kroatien, der med en stigning på 47 procent i antal søgninger er det mest trendende rejsemål. Med otte sydeuropæiske rejsemål i Top 15, har Sydeuropa oplevet ny popularitet.

“Vores søgedata viser, at danskerne var interesserede i klassiske sydeuropæiske rejsemål. Split i Kroatien har med sin førsteplads etableret sig som en destination, danskerne har taget til sig, mens ’sikre’ spanske destinationer som Mallorca, Malaga og Alicante også dominerer 2017-listen,” siger Lasse Skole Hansen, momondos danske presseansvarlige.

Danskerne drømmer om Mellemøsten
I 2016 bestod Top 15 udelukkende af lande i Europa og Asien. 2017 blev året, hvor danskerne fik øjnene op for Mellemøsten og de arabiske lande, som er flot repræsenteret med Istanbul som det næstmest trendende rejsemål – kun et halvt procentpoint efter Split i Kroatien, som er årets topscorer. På listen findes også destinationer som Beirut i Libanon, Antalya i Tyrkiet og nordafrikanske Marrakesh.

“Tallene fra 2017 understreger, at Mellemøsten er blomstret som attraktivt turistmål. Danskerne ser nye muligheder i Mellemøsten og de arabiske lande, både når det kommer til badeferier og storbyferier. Jeg tror, at interessen bliver ved med at stige de kommende år,” slutter Lasse Skole Hansen.

Relaterede artikler:

Verdens bedste rejsemål

Mellemøsten får sit Legoland

Over en halv million på solferie

x

Læs Også

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

”Det lyder som ren lokalpolitik, jeg har aldrig hørt klager om dette,” siger dansk rejsebureaudirektør efter Palma de Mallorca, hovedbyen på den spanske ferieø, er på vej med forbud mod topløse turister udenfor strandene.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Klar med dansk læge i udlandet

Fordelskunder hos Tryg Forsikring kan under deres ferie i udlandet via ny app komme i videokontakt over mobilen med en dansk læge hjemme i Danmark.