Tyrkiet Eksperten var ved sin konkurs i 2013 Danmarks femte største charterbureau og største danske arrangør af rejser til Tyrkiet. Arkivfoto.

Sydeuropa og Mellemøsten hittede i 2017

Sydeuropæiske badestrande og Mellemøstens hovedstæder tiltrak danskerne i 2017. Det viser Momondos analyse over de mest søgte destinationer.

Hvor det tidligere har været destinationer som Bali, Malaysia og Sri Lanka, der havde stigende interesse hos den danske befolkning, så viser en ny opgørelse fra momondo.dk, at det i 2017 ikke var asiatiske perler, der trak mest, når danskerne søgte efter drømmerejsen.

I 2017 var det Sydeuropa, der oplevede det største boost i antal søgninger. På førstepladsen kommer Split i Kroatien, der med en stigning på 47 procent i antal søgninger er det mest trendende rejsemål. Med otte sydeuropæiske rejsemål i Top 15, har Sydeuropa oplevet ny popularitet.

“Vores søgedata viser, at danskerne var interesserede i klassiske sydeuropæiske rejsemål. Split i Kroatien har med sin førsteplads etableret sig som en destination, danskerne har taget til sig, mens ’sikre’ spanske destinationer som Mallorca, Malaga og Alicante også dominerer 2017-listen,” siger Lasse Skole Hansen, momondos danske presseansvarlige.

Danskerne drømmer om Mellemøsten
I 2016 bestod Top 15 udelukkende af lande i Europa og Asien. 2017 blev året, hvor danskerne fik øjnene op for Mellemøsten og de arabiske lande, som er flot repræsenteret med Istanbul som det næstmest trendende rejsemål – kun et halvt procentpoint efter Split i Kroatien, som er årets topscorer. På listen findes også destinationer som Beirut i Libanon, Antalya i Tyrkiet og nordafrikanske Marrakesh.

“Tallene fra 2017 understreger, at Mellemøsten er blomstret som attraktivt turistmål. Danskerne ser nye muligheder i Mellemøsten og de arabiske lande, både når det kommer til badeferier og storbyferier. Jeg tror, at interessen bliver ved med at stige de kommende år,” slutter Lasse Skole Hansen.

Relaterede artikler:

Verdens bedste rejsemål

Mellemøsten får sit Legoland

Over en halv million på solferie

x

Læs Også

Spies øger i Aalborg

Med kort varsel fik Spies tilbudt en ugentlig Jet Time-afgang i højsæsonen – valget faldt på tyrkiske Antalya. Spies øger dermed i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet har cirka 10 procent af sin danske produktion.

Klar til aktiv feriemesse i København

Der forventes op mod 8.000 besøgende når rejsemagasinet Vagabond i weekenden har premiere på sit nye tiltag med publikumsmessen Aktiv Ferie. Fredag er der udstillersammenkomst for rejsebranchen.

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Ny turistrekord i New York

New York City fastholdt sidste år sin førsteplads som USA’s mest besøgte storbydestination. Byen fik 4.000 nye hotelværelser og har nu over 116.000.

BA atter til Seychellerne

Efter pause på 14 år har British Airways netop genoptaget beflyvningen af destinationen i Det indiske Ocean. Rejsende fra Seychellerne via London til Billund skal dog afsætte over 1½ døgn til rejsen.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.