Teknisk Direktør til Air Greenland

 

En yderst attraktiv stilling i Grønlands nationale luftfartsselskab.

Har du en solid teknisk ledelsesbaggrund og god erfaring med forandringsledelse og LEAN? Brænder du for forretningen, og har du et stærkt strategisk mindset? Er du god til relationer, og er du tydelig i din kommunikation? Kunne du tænke dig at stå i spidsen for den tekniske organisation i en ambitiøs Grønlandsk virksomhed i rivende udvikling?

Så har vi muligvis jobbet til dig!

Vi søger en Teknisk Direktør til vores kunde, Air Greenland A/S, Grønlands nationale luftfartsselskab. Selskabet er etableret tilbage i 1960. Dengang hed det Grønlandsfly men skiftede i 2002 navn til Air Greenland og har i løbet af 50 år gennemlevet en rivende udvikling. Fra vandfly til jetfly, fra helikopterservice til ruteflyvning med fastvingede fly. Dengang som nu varetager Air Greenland beflyvningen i et arktisk luftrum, der byder på helt særlige udfordringer.

Air Greenland ejer eller er medejer af en række datterselskaber, nemlig Hotel Arctic, Grønlands Rejsebureau, World of Greenland, Nordurflug og Norlandair. Selv er Air Greenland ejet af Grønlands Selvstyre, SAS og Den Danske Stat.

Jobbet
Som Air Greenland’s Tekniske Direktør skal du lede og udvikle en teknisk organisation i en virksomhed af stor betydning og i rivende udvikling. Som Teknisk Direktør er du øverste chef for Teknisk Afdeling, som består af ca. 120 veluddannede medarbejdere. Du vil være direkte personaleleder for Ingeniørchefen, Maintenance Manager, Logistikchefen samt Technical manager i København. Stillingen refererer til selskabets CEO.

Dine ansvarsområder vil blandt andet være:

 • At sørge for at Teknisk Afdeling er organiseret med nødvendigt kvalificeret personale i et antal og under et system, som kan sikre, at vedligehold af luftfartøjer og luftfartøjsmateriel bliver styret og udført til fastsat tid til godkendt standard.
 • Budgetansvar for teknisk drift, investeringer og personale, herunder at sikre oprettelse af systemer, der muliggør en effektiv omkostningskontrol i de enkelte dele af Teknisk Afdeling.
 • At være en aktiv medspiller i arbejdet for kontinuerlig forbedring af Safety-kulturen i selskabet.
 • Ansvarlig for kontrakter med underleverandører til teknisk afdeling.
 • Ansvarlig for køb/salg af luftfartøjer.
 • Ansvarlig for iværksættelse og opfølgning af både strategiske og operationelle projekter i teknisk afdeling.

Din faglige profil
Vi går efter en bred ledelsesmæssig profil funderet på en relevant teknisk videregående uddannelse. Det kan f.eks. være maskin- eller produktionsingeniør med en kommerciel overbygning. Dog er det den samlede kombination af erhvervserfaring og uddannelse, der har vores interesse.

Fagligt leder vi efter følgende egenskaber:

 • Solid produktionserfaring
 • Erfaring med og lyst til at udvikle en moderne og effektiv vedligeholdelsesorganisation
 • Erfaring med målstyring og dokumenterede evner indenfor procesorienteret arbejde og projektledelse
 • Erfaring med ledelse af teknisk personale
 • Erfaring med LEAN
 • Erfaring med forandringsledelse
 • Forretningsorienteret tilgang
 • Kendskab til luftfart vil være en fordel.

Personlige og ledelsesmæssige kompetencer
Vi leder efter en udadvendt og relationsskabende personlighed med en stærk personlig integritet og interesse for at arbejde med og gennem andre mennesker. Du er resultatorienteret og proaktiv, men du tænker også langsigtet og har den fornødne tålmodighed til at arbejde efter de strategiske mål. Samtidig er du en stærk kommunikator, som motiverer og inspirerer dine medarbejdere. Du er åben, synlig og transparent i din ledelsesstil og er i stand til på en naturlig måde at formidle budskaber, så de er tydelige i organisationen og for virksomhedens samarbejdspartnere.

Du er en medspillende holdspiller, og samtidig arbejder du godt selvstændigt og er dygtig til at træffe beslutninger og skabe fremdrift. Du er innovativ og nytænkende, og som leder er du typen, der går forrest med det gode eksempel. Som person er du i stand til at uddelegere, men formår også at tage kontrollen i svære situationer.

Det forventes ydermere, at du behersker dansk og engelsk flydende i skrift og tale. Kendskab til det grønlandske sprog og erfaring fra Grønland generelt vil være en fordel men ikke et krav. Afgørende er det naturligvis også, at du har lyst til en tilværelse i Grønland, hvor du kan få glæde af øens smukke natur og spændende kultur.

Vi tilbyder
Vi tilbyder et job med masser af faglige og menneskelige udfordringer, dygtige kolleger og mange inspirerende snitflader til resten af organisationen. Endvidere er det et job med attraktive ansættelsesforhold, hvor aflønning sker i overensstemmelse med stillingens krav på individuelle vilkår. Hertil kommer årlig feriefrirejse for familien, pensionsordning samt en attraktiv forsikringspakke, der bl.a. omfatter heltidsulykkesforsikring, gruppelivsforsikring samt sundhedsforsikring. Bolig og flytning kan tilbydes efter gældende regler.

Tiltrædelse april/maj 2018.

Interesseret?
Vi glæder os til at læse din ansøgning, som du gerne må sende med det samme. Søg stillingen ved at klikke på ansøgningsknappen, hvor du kan uploade din ansøgning og dit CV.

For yderligere information kan du kontakte Senior Business Consultant Mette Landau fra Hartmanns på mobil: + 45 4121 1323 eller på mette.landau@hartmanns.dk

Hartmanns A/S varetager rekrutteringsprocessen, hvorfor al henvendelse bedes rettet hertil.

Vi indkalder løbende relevante kandidater til samtaler og forbeholder os muligheden for at indkalde kandidater inden ansøgningsfristens udløb.

Virksomheden
Air Greenland har en stolt tradition for at forstå de særlige behov Grønland har til luftfart. Virksomheden servicerer Grønlands befolkning, turister og erhvervskunder under de forhold, som naturen og afstanden mellem byer og bygder skaber. Dette gør virksomheden til et af verdens mest komplekse luftfartselskaber. Virksomhedens ca. 550 ansatte bidrager til en omsætning på 1,2 mia. kr. årligt, hvilket udgør 15 % af Grønlands BNP. Ca. 75 % af de ansatte har arbejdsplads i Nuuk, resterende langs kysten og i København. Grønlandsk er Air Greenlands førstesprog, hernæst kommer dansk og engelsk.

Søg stillingen her

Udløber: 25.12.2017
x

Læs Også

Villa-ferie er blevet hit for rejsebureau

”Vi kunne have solgt dobbelt så mange villaferier, hvis vi havde haft mere til udlejning,” siger direktøren for danske Sun Tours, der hører under Bravo Tours.

Konkurrence på bustrafik mellem København og Bornholm

Bornholmerbussen opgiver alligevel ikke København-Bornholm når Molslinjen 1. september overtager færgeruten Ystad-Rønne. Molslinjen indsætter sine Kombardobusser på Rønne-København.

Ny Apollo-destination får fly fra 4 danske lufthavne

Den kommende vintersæson sender Apollo gæster til sit nye rejsemål fra Billund, Karup, København og Aalborg. Apollo havde fra 2016 til sidste år 12 procent flere passagerer fra Danmark.

Dom mod rejsebureau udsat

Dommen mod tre tidligere topchefer i krakket dansk rejsebureau er udskudt i to uger. Konkursen kostede Rejsegarantifonden 18,6 millioner kroner - den næstdyreste i fondens historie.

Kårer årets danske konferencecenter 2018

Sammenslutningen Danske Konferencecentre, der har over 100 konferencesteder som partnere, har netop sat navn på Årets Konferencecenter 2018, valgt af mødeplanlæggere og kursusdeltagere.

Spies klar med nyt hotelkoncept

Danmarks største charterarrangør lancerer Cook’s Club som nyt hotelkoncept. Det første åbner til sommer på Kreta – yderligere 15 er på vej.