Terror ændrer ikke rejseplaner

Jan Vendelbo.

Jan Vendelbo.

TURISME: Årets terroraktioner i bl.a. Tyrkiet og Frankrig påvirkede ikke 75 pct. af danskernes ferieplaner, viser undersøgelse fra Spies, der også spurgte til rejselandets religion – og pressens dækning.

Spies har netop gennemført en undersøgelse med svar fra næsten 9.000 medlemmer af rejsepanelet. I undersøgelsen blev deltagerne spurgt, om religionen i et ferieland har indflydelse på valget af destination. 54 pct. svarede ”nej”, 41 pct. sagde ”ja” og fem pct. svarede ”ved ikke.”

Deltagerne i undersøgelsen giver rygklap til Udenrigsministeriets Borgerservice og de danske rejsebureauer.

”78 pct. siger, at de har ”fuld tillid til Udenrigsministeriets rejsevejledninger,” sagde Jan Vendelbo, adm. direktør for Spies i Danmark, da han i går ved en sammenkomst, arrangeret af Danske Rejsejournalister på Tivoli Hotel & Congress Center i København, præsenterede den nye undersøgelse.

Jan Vendelbo var i panelet med Bravo Tours’ adm. direktør, Peder Hornshøj, og nye Beach Tours salgschef, Anders Lagefoged. Beach Tours forventer i sit første leveår 15.000 rejsende.

Peder Hornshøj sagde bl.a., at terror er blevet en del af hverdagen.

Jan Vendelbo kritiserede på mødet danske medier for at overdramatisere med overskrifter som ”Terrorbombe i ferieparadis” – det viste sig at være en strand på et øde sted i Somalia, sagde Jan Vendelbo.

Derimod er danskerne delte, når det kommer til mediernes fokus på terror. Fire ud af 10 mener, at medierne unødigt er med til at øge frygten for at rejse til visse lande, mens fem ud af 10 mener modsat.

Men kan en prisnedsættelse på en ferierejse til et uroligt land nedsætte danskernes frygt så meget, at de er klar til alligevel at tage af sted? Dertil svarer 77 pct. ”nej.”

Spies rejsepanel er dialogkanal mellem rejseinteresserede og Spies. Det er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler tendenser, når det gælder danskernes ferie, oplyser Spies. Det er frivilligt og gratis at være med. I øjeblikket er ca. 33.000 med i panelet. Ovennævnte undersøgelse er gennemført fra 31. august til 5. september.