Testflyvning af flystole i en kælder

For at være sikker på det rette valg, har flyselskabet netop haft en række ansatte lukket inde i en kælder i Frankfurt, hvor de over tre dage skulle prøvesidde flystole fra tre fabrikanter.

 

Faktisk skulle de sidde i hver stol i fem-seks timer – lidt mere end den tid, det tager at flyve fra København til Gran Canaria. Undervejs skulle de gøre notater om siddekomfort, benplads og om sædebetrækket var behageligt.

 

”Teknikere kiggede på den generelle materialekvalitet, konstruktionen af stolene og på hvor let, det er at rengøre dem. Når alle input er vurderet, vil vi bestille ca. 1.700 flystole med en stykpris på 15.000 kroner”, fortæller direktør i Thomas Cook Airlines, Torben Østergaard.

 

”De nye stole er ca. 25-30% lettere end dem, vi benytter i dag – svarende til tre kg. pr. stol og dermed 6-700 kg. pr. fly. Det vil give os en brændstofbesparelse på over 2,5 millioner kroner på årsbasis. Og så tæller det lavere brændstofforbrug også, når vores CO2-regnskab skal gøres op”.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.