Thai Airways får ny nordisk chef

Fra venstre Thai Airways’ nuværende nordiske chef, Patapong Na Nakorn, nordisk chef for Tourism Authority of Thailand, Pakkanan Winijchai, Thai Airways’ salgsdirektør, Flemming Sonne, og Natthakorn Chunhacha, fra december ny nordisk chef.

LUFTFART: Efter små to år på posten får Star Alliance-medlemmets nordiske general manager ny topstilling i Europa. Hans afløser er udnævnt.

Patapong Na Nakorn kom i starten af sidste år til København som ny general manager for Thai Airways i Norden. Nu er han blevet udnævnt til flyselskabets chef på det tyske marked, hvor man flyver til såvel Frankfurt som München. Patapong Na Nakorn begyndte hos Thai Airways i 1999 og kom til Skandinavien fra en stilling som general manager for Thai Airways i Spanien og Portugal.

Patapong Na Nakorns afløser er netop præsenteret, 43-årige Natthakorn Chunhacha, der i dag er general manager for flyselskabet i Pakistan. Tidligere har han været chef for Thai Airways i japanske Osaka og i Milano.

Natthakorn Chunhacha var mandag på kort besøg i København for blandt andet at se på bolig til familien og skole til familiens børn på fem og seks år.

Han nåede dog også forbi Tourism Authority of Thailands workshop i mandags på Scandic Copenhagen, hvor han var i selskab med blandt andre Thai Airways nuværende nordiske chef, Patapong Na Nakorn, og flyselskabets nordiske salgsdirektør, Flemming Sonne.

”Jeg glæder mig til mit nye job her i København,” sagde Natthakorn Chunhacha under workshoppen til standby.dk

Det 20. største flyselskab i København
Thai Airways var sidste år 20. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 235.000 passagerer. Selskabet

betjener ruten fra Bangkok til København med en daglig Boeing B777-300ER, der har 24 sæder på business, 18 på premium (der har business class-sæder) og plads til 306 på economy.

Fra december i år til sidst i marts næste år vender ruten mellem København og Thailands største ø, Phuket, tilbage med to Thai Airways-B777 om ugen.

Thai Airways, der flyver dagligt på Oslo og Stockholm med B777-300, vil også i vintermånederne tilbyde direkte sæsonrute fra Stockholm til Phuket.

Thai Airways fastholder dermed sit skandinaviske trafikprogram. Det byder også i næste års sommerperiode på op til 23 ugentlige fly mellem Bangkok og Skandinavien, samt 25 i vintersæsonen i år med de to ugentlige flyvninger til Phuket fra Stockholm og København.

Relaterede artikler

Ny flytype får ikke Thai til at skifte

60 år med Flemming Sonne

Og de 20 største flyselskaber i Københavns Lufthavn er