Et af de enorme Sequoia-træer i Mariposa Grove i nationalparken Yosemite.

Dyrere at være turist i USA’s nationalparker

Entréen sættes til sommer i vejret til 417 parker, og beløbet skal gå til påkrævet renovering. I staten Wyoming lægges en ekstra procent på alt. hvad der sælges på hoteller og i restauranterne for at styrke markedsføring.

Det er en af de store internationale oplevelser som turist at gæste en eller flere nationalparker i USA. Det er smuk og nu og da voldsom natur, vilde dyr, samt dygtige naturguider. Fra juni stiger priserne for at besøge 66 nationalparker fem dollar til i alt 35 dollar. Et forslag om en stigning til 50 dollar er foreløbigt sendt til overvejelse.

Det er måske småpenge for en dansk turist på biltur gennem USA, men for National Park Service er det store beløb, der er tale om. Sidste år kom der 331 millioner besøgende i parkerne og de nærmeste byer, hvor de brugte mere end 18 milliarder dollars.

Slider på miljøet
Mest populær hos danske turister i USA er om sommeren Yosemite Park, som hvert år har godt fire millioner besøgende. Det slider på miljøet. Derfor skal den ekstra entré bruges på at forbedre de mest ramte områder. Det er en stor park, der er tale om på over 3.000 kvadratkilometer. Med lufthavnene i Los Angeles og San Fransisco som de nærmeste indgangsporte.

Overordnet er de fleste nationalparker i Alaska og Californien, men mest kendt for danske turister hele året, nu da flytrafikken har flere direkte ruter, er Everglade i Florida. Skal man se krokodiller er det her.

Rigtig mange danskere lejer bil og kører mod Yellowstone i staten Wyoming i den forholdsvis korte sommersæson. Det er noget af de mest betagende landskaber med en urolig undergrund, som var man i Island. Her springer de varme kilder ved Old Faithful Hotel. Der er også gode chancer for at se dyr som de store kronhjorte, ulve og grizzlybjørne, som efterhånden kommer tættere og tættere på parkens gæster.

En procent ekstra på hoteller
Problemet er bare, at staten Wyoming har svært ved at få økonomien til at løbe rundt efter, at mineindustrien lukker ned. Den næststørste indtægt kommer fra turismen. Derfor er der nu planer om at hjælpe til med markedsføringskroner ved at opkræve en procent ekstra for al indkøb på hoteller og restauranter. Det gælder for såvel værelser som ydelser i det hele taget. Også campingpladser og oplevelser må af med en ekstra procent i en park, hvor priserne i forvejen hører til de højeste uden for storbyerne.

Turistdirektør Diane Shober siger, at det vil give Wyoming 17 millioner dollars ekstra til at hverve flere turister i en sæson, der på grund af klimaet i forvejen er kort.

 

Relaterede artikler:

Lidt sværere at være turist i USA

Dansk hjemmeside om USAs nationalparker

Fire millioner besøgte Yosemite

x

Læs Også

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit

Sidste år havde De kanariske Øer over 346.000 danske ankomster. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote var de tre største modtagere. Spies tilbyder over 400 hoteller på øgruppen.

Stor dansk stigning til caribisk feriemål

Der var 68 procent flere danske ankomster til Den Dominikanske Republik fra januar til august i år sammenlignet med sidste år. Rejsemålet havde forleden workshop for rejsebranchen i København.

Turistbureau glad for ny flyrute

Transavia France åbner sin første rute fra Frankrig til København. Det glæder Atout Frances nordiske chef, der endnu ikke kan melde om øget interesse for Frankrig som rejseland efter det nylige præsidentbesøg i Danmark.

Dansk GSA-bureau får nye kunder

Maldivernes senest indviede resort og den italienske hotel- og resortkæde Bvlgari Hotels nyåbnede resort i Dubai skal have vist flaget i Skandinavien af GSA-bureauet United Spirit Nordic.

Helsinki viser vejen for kinesisk turisme

Kinesiske turister i Helsinki får fremover endnu bedre muligheder for at indfri specifikke behov og ønsker for besøget i den finske hovedstad.

I disse lande skal man ikke blive syg på ferien

Det er forbundet med en vis risiko at blive syg på ferier i særligt Mexico, Polen og Estland, melder en britisk forsikringsvirksomhed.