Et af de enorme Sequoia-træer i Mariposa Grove i nationalparken Yosemite.

Dyrere at være turist i USA’s nationalparker

Entréen sættes til sommer i vejret til 417 parker, og beløbet skal gå til påkrævet renovering. I staten Wyoming lægges en ekstra procent på alt. hvad der sælges på hoteller og i restauranterne for at styrke markedsføring.

Det er en af de store internationale oplevelser som turist at gæste en eller flere nationalparker i USA. Det er smuk og nu og da voldsom natur, vilde dyr, samt dygtige naturguider. Fra juni stiger priserne for at besøge 66 nationalparker fem dollar til i alt 35 dollar. Et forslag om en stigning til 50 dollar er foreløbigt sendt til overvejelse.

Det er måske småpenge for en dansk turist på biltur gennem USA, men for National Park Service er det store beløb, der er tale om. Sidste år kom der 331 millioner besøgende i parkerne og de nærmeste byer, hvor de brugte mere end 18 milliarder dollars.

Slider på miljøet
Mest populær hos danske turister i USA er om sommeren Yosemite Park, som hvert år har godt fire millioner besøgende. Det slider på miljøet. Derfor skal den ekstra entré bruges på at forbedre de mest ramte områder. Det er en stor park, der er tale om på over 3.000 kvadratkilometer. Med lufthavnene i Los Angeles og San Fransisco som de nærmeste indgangsporte.

Overordnet er de fleste nationalparker i Alaska og Californien, men mest kendt for danske turister hele året, nu da flytrafikken har flere direkte ruter, er Everglade i Florida. Skal man se krokodiller er det her.

Rigtig mange danskere lejer bil og kører mod Yellowstone i staten Wyoming i den forholdsvis korte sommersæson. Det er noget af de mest betagende landskaber med en urolig undergrund, som var man i Island. Her springer de varme kilder ved Old Faithful Hotel. Der er også gode chancer for at se dyr som de store kronhjorte, ulve og grizzlybjørne, som efterhånden kommer tættere og tættere på parkens gæster.

En procent ekstra på hoteller
Problemet er bare, at staten Wyoming har svært ved at få økonomien til at løbe rundt efter, at mineindustrien lukker ned. Den næststørste indtægt kommer fra turismen. Derfor er der nu planer om at hjælpe til med markedsføringskroner ved at opkræve en procent ekstra for al indkøb på hoteller og restauranter. Det gælder for såvel værelser som ydelser i det hele taget. Også campingpladser og oplevelser må af med en ekstra procent i en park, hvor priserne i forvejen hører til de højeste uden for storbyerne.

Turistdirektør Diane Shober siger, at det vil give Wyoming 17 millioner dollars ekstra til at hverve flere turister i en sæson, der på grund af klimaet i forvejen er kort.

 

Relaterede artikler:

Lidt sværere at være turist i USA

Dansk hjemmeside om USAs nationalparker

Fire millioner besøgte Yosemite

x

Læs Også

Spies øger i Aalborg

Med kort varsel fik Spies tilbudt en ugentlig Jet Time-afgang i højsæsonen – valget faldt på tyrkiske Antalya. Spies øger dermed i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet har cirka 10 procent af sin danske produktion.

Klar til aktiv feriemesse i København

Der forventes op mod 8.000 besøgende når rejsemagasinet Vagabond i weekenden har premiere på sit nye tiltag med publikumsmessen Aktiv Ferie. Fredag er der udstillersammenkomst for rejsebranchen.

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Ny turistrekord i New York

New York City fastholdt sidste år sin førsteplads som USA’s mest besøgte storbydestination. Byen fik 4.000 nye hotelværelser og har nu over 116.000.

BA atter til Seychellerne

Efter pause på 14 år har British Airways netop genoptaget beflyvningen af destinationen i Det indiske Ocean. Rejsende fra Seychellerne via London til Billund skal dog afsætte over 1½ døgn til rejsen.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.