Thomas Cook Airlines ISO-certificeret

Flyselskabet er gået et skridt længere end andre og er netop tildelt det blå miljøstempel for hele virksomheden, både i luften og på jorden. 

 

Det er Bureau Veritas som de seneste år har analyseret flyselskabets miljøarbejde. De seneste 15 år har flyselskabet arbejdet aktivt på at begrænse sin påvirkning af miljøet. I 2001 var selskabet først med at indføre kildesortering af affaldet under flyvningerne. Desuden har flyselskabet reduceret affaldsmængden ombord med 75% på 10 år. 

 

”Et flyselskabs største miljøpåvirkning kommer naturligvis fra brændstofforbruget. Siden 2000 har vi reduceret CO2-udsleppet med cirka 22%. Der bruges cirka 237 liter brændstof pr passager på en af vore flyvninger til Thailand. Ruteflyet bruger normalt 300 liter pr passager for samme rejse”, siger Kim Houmark Hansen, miljøchef på Thomas Cook Airlines Scandinavia. 

 

Charterflyselskabet slipper altså cirka 25% mindre CO2 ud pr passager på en identisk flyvning. Det beror på, at man har flere sæder i flyet samt at de udnyttes bedre.   

 

Sedan 2007 har moderselskabet Thomas Cook Northern Europe, klimakompenseret alle tjenesterejser.  Pengene er bl.a. brugt til indkøb af solpaneler, som nu står for opvarmningen af swimmingpoolerne på Sunwing Resort & Spa Alcudia på Mallorca.  

 

Kompensationsbeløbet for 2009 som steg til 1,5 millioner kroner er brugt på at få flyselskabet miljøcertificeret under ISO 14001.

Skrevet af Flemming Juul