Problemerne efter mandagens konkurs hos Thomas Cook UK betød i dag, onsdag, at Thomas Cooks tyske afdeling er gået i betalingsstandsning. Pressefoto: Thomas Cook.

Thomas Cook Tyskland i betalingsstandsning

I et forsøg på muligvis at blive rekonstrueret har den tyske del af Thomas Cook-gruppen onsdag indgivet konkursbegæring. Selve moderselskabet, Thomas Cook UK, krakkede i mandags. Danske Spies er uberørt.

Den tyske del af Thomas Cook Gruppen, Thomas Cook GmbH, har i dag, onsdag, erklæret sig insolvent og er gået i betalingsstandsning. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Thomas Cook i Tyskland håber, at rejsearrangøren kan blive rekonstrueret og rekapitaliseret. Moderselskabet, Thomas Cook UK, krakkede tidlig mandag i denne uge. Over 150.000 tyske Thomas Cook-gæster var på rejse med selskabet ved krakket.

I en erklæring fra tyske Thomas Cook GmbH hedder det, ifølge Reuters:

”Intense forhandlinger gennem de seneste to dage med strategiske og private investorer har vist os, at de tyske dele af Thomas Cook med varemærkerne Neckermann Reisen, Oeger Tours og Bucher Reisen har en fremtid.”

Men tyske Thomas Cook GmbH har efter de foreløbige forhandlinger med potentielle investorer og nye ejere alligevel i dag, onsdag, valgt at erklære sig insolvent og gå i betalingsstandsning.

Det forventes at en tyske domstol med speciale indenfor blandt andet firmakonkurser i løbet af i dag vil udpege en kurator. Denne kurator skal så finde ud af, hvad der er af levedygtige enheder indenfor den tyske del af Thomas Cook-gruppen.

Den polske filial af Thomas Cook, rejsebureauet Neckermann Polska, har også i dag erklæret sig insolvent.

Spies flyver – stort set – normalt
Den nordiske del af Thomas Cook-gruppen med blandt andet danske Spies samt rejsearrangørerne Ving i Sverige og Norge samt Tjäreborg i Finland fungerer stort set normalt. De er en juridisk selvstændig del af Thomas Cook-gruppen – samlet i Thomas Cook Northern Europe.

Udover formentlig juridiske problemer med nogle af flyene fra Thomas Cook Airlines Scandinavia, kunne Spies i Danmark allerede et døgn efter konkursen i moderselskabet, Thomas Cook UK, genoptage sine charterflyvninger med et næsten fuldt og normalt trafikprogram.

Ligeledes bliver salget af rejser med Spies genoptaget tirsdag morgen, efter salget blev lukket mandag morgen på grund af konkursen hos moderselskabet, Thomas Cook UK.

Relaterede artikler:

Spies flyver normalt igen fra tirsdag

Spies: Vi er ikke konkurs – men stopper indtil videre salg af rejser

Medie: Spies nu i spil til frasalg fra Thomas Cook