Thomas Cooks topchef går af

Harriet Green.

Harriet Green.

CEO Harriet Green har trukket sig netop som den internationale rejsekoncern har leveret et stærkt årsregnskab.

I en meddelelse fra koncernen hedder det, at Harriet Green bliver erstattet af COO Peter Fankhauser med øjeblikkelig virkning. Thomas Cook ejer bl.a. i Danmark Spies og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

“Omlægningen af Thomas Cook til et selskab med en markedsværdi på lige knap to milliarder pund – 19 milliarder kroner – og en aktiepris på over 130 pence er det en omlægning, jeg er stolt af at have stået i spidsen for. Jeg har altid sagt, at jeg ville flytte til et andet selskab med nye udfordringer, når mit arbejde her var tilendebragt med succes”, siger Harriet Green om sin fratræden.

Da hun tiltrådte i 2012 var aktieprisen faldet til 14 pence og markedsværdien blev opgjort til 148 millioner pund.

Peter Fankhauser har haft flere poster i Thomas Cook de seneste 13 år og blev udnævnt til COO for et år siden.

Skiftet på koncernens toppost blev ikke vel modtaget blandt aktionærerne, som ’belønnede’ koncernens aktier med et fald på over 20%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.