Katia K. Østergaard er ny i bestyrelsen for Hotel Koldingfjord. PR-foto.

Tidligere HORESTA-direktør i hotelbestyrelse

Katia K. Østergaard Neumann, der sidste forår valgte at stoppe efter 11 år som administrerende direktør i HORESTA, er ny i bestyrelsen for det kendte Hotel Koldingfjord.

”Det er en stor glæde, at vi kan byde Katia velkommen i Hotel Koldingfjords bestyrelse. Katias store brancheerfaring og personlige netværk vil styrke den strategiske udvikling af Hotel Koldingfjord,” siger Erik Holm, bestyrelsesformand for Hotel Koldingfjord, i en pressemeddelelse.

Hotel Koldingfjord, der også er et Danmarks mest kendte konferencehoteller, har 132 værelser og suiter, en række større og mindre mødelokaler, en førsteklasses restaurant og så videre.

Hotellet, der ejes af Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer samt Dansk Sygeplejeråd, åbnede i 1990. Hotel Koldingfjord har i spidsen den anerkendte og udadvendte Peder J. Madsen som administrerende direktør.

52-årige Katia K. Østergaard Neumann, der er jurist fra Københavns Universitet, har efter sit farvel til jobbet som administrerende direktør i HORESTA med udgangen af april sidste år, fokuseret på en karriere på områder som strategisk rådgivning og bestyrelsesarbejde.

Katia Knipschildt Østergaard Neumann stoppede som administrerende direktør i HORESTA, efter 11 år i spidsen. ”Det har ikke været nogen let beslutning. Jeg forlader et absolut topjob i en fantastisk branche. Men nu har jeg brug for at hellige mig min familie i en periode,” sagde hun i en pressemeddelelse fra HORESTA og tilføjede:

”Jeg går med et smil på læben. Stolt af det danske hotel-, restaurant- og turisterhverv og stolt af de resultater, mit team og jeg i HORESTA har været med til at udrette for erhvervet de seneste 11 år.”

Fra Dansk Erhverv til HORESTA
Katia Østergaard, der også er advokat, voksede delvist op mod hotelbranchen. Hendes forældre havde chefposter i Hotel Hvide Hus-kæden. Under jurastudierne specialiserede hun sig i arbejdsret og fik studiejob hos HORESTAs forgænger: HOREFA (Arbejdsgiverforeningen for Hoteller og Restauranter). HORESTA, der opstod i 1995, er en forkortelse for hotel-, restaurant- og turisterhvervets arbejdsgiverforening).

Efter jura-eksamen blev Katia Østergaard kontorchef og siden afdelingschef i HORESTA. Herfra gik turen til job som nordisk personaledirektør hos i Hilton International Nordic Region.

Men det blev kortvarigt, for hun blev headhuntet for at blive direktør for det daværende HTS (Handel, Transport og Service), der senere blev til Dansk Erhverv. En opgave var at fusionere HTS, Det danske Handelskammer og HORESTA, hvilket skete i 2002.

I 2010 kom Katia Østergaards skifte til jobbet som administrerende direktør i HORESTA. Horesta og Dansk Erhverv brød samarbejdet i 2011 – året efter Katia K. Østergaard var skiftet fra Dansk Erhverv til HORESTA.

Relaterede artikler:

Statsminister og forbundspræsident på Koldingfjord

Klar med kandidaterne til Årets Konferencecenter

”Katia har været et ikonisk talerør for branchen”