Tik Tak, Tivolis nyeste forlystelse, har kostet 30 millioner kroner og åbner 10. august som afløser for Snurretoppen. Foto: Tivoli.

Tivoli bruger 30 millioner kroner på ny forlystelse

Lidt forsinket er Tivoli klar med sin nyeste forlystelse, Tik Tak, der åbner 10. august som afløser for den 29 år gamle Snurretoppen.

Tik Tak er ifølge Tivoli en forlystelse, der med høj fart drejer gæsterne rundt både vertikalt og horisontalt rundt, mens de udsættes for en påvirkning på knap 4G.

Tik Tak har været undervejs i tre år og er skabt specielt til Tivoli, hvor den nye forlystelse står på skuldrene af Himmelskibet og Aquila i Det muntre Hjørne.

Gæsterne bliver i Tik Tak snurret rundt i høj fart mellem tandhjul, dingenoter og finurlig mekanik. Forlystelsen, der kan tage op til 750 gæster i timen, er fremstillet i Holland og designet af Tivolis udviklingsafdeling. På hver tur er der plads til 40 gæster i de i alt 20 gondoler. De bliver udsat for snurrende centrifugalkraft såvel vertikalt som horisontalt i høj hastighed.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at Tik Tak, der afløser Snurretoppen, skulle have stået klar til brug noget før, men samspillet med den komplicerede teknologi og færdiggørelse af scenografien på forlystelsen har trukket processen ud, hvilket har medført en mindre forsinkelse,” oplyser Tivolis pressechef, Torben Plank.

Tivoli havde også tidligere i årets sommersæson en uventet forsinkelse på en ny attraktion. To gange måtte premieren udskydes på Tivolis 150 meter lange parade i anledning af havens 175 års sæson fordi teknikken drillede.

Men siden midten af maj har jubilæumsparaden rullet gennem Tivoli på en samlet 800 meter lang rute med fem farverige paradevogne, blandt andet en fra Disney, Tivoli-ikoner som Pjerrot og Tivoli-Garden. Hertil kommer over 30 udklædte performere. Paraden kører alle ugens dage, minus fredage på grund af Fredagsrock i Tivoli.

175 års jubilæum
Tivoli, der er Danmarks største turistattraktion med sidste år 4,4 millioner besøgende, fejrer i år sit 175 års jubilæum. Til sammenligning havde Danmarks 50 mest besøgte attraktioner sidste år i alt 26 millioner danske og udenlandske gæster.

Relaterede artikler:

Tivoli klar til jubilæumsparade

Tivoli klar med meget eksklusiv klub

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner

Legoland klar til 50 års jubilæum