Tivoli gør klar til en ny sommersæson, der som følge af coronakrisen tegner til at blive noget anderledes end normale år. Arkivpressefoto fra Tivoli.

Tivoli genåbner men er lukket på hverdage i april

Danmarks største turistattraktion genåbner 27. marts for gæster med negativ coronatest og er åben alle dage til 5. april. Herefter vil der i resten af april kun være åbent fredag til søndag.

”Det er historisk, at Tivoli ikke har åben alle hverdage. Det er ikke sket siden 1944 under Anden Verdenskrig,” oplyser Tivoli.

Danmark tager i denne tid små skridt på vej mod en genåbning af landet. Lørdag den 27. marts genåbner Tivoli i en anden version end vanlig med en række COVID-19 hensyn. I en pressemeddelelse skriver Tivoli, at man i første omgang har valgt at holde åbent alle dage til og med 5. april mellem klokken 11 og 20.

”Herefter vil der i resten af april være åbent fredag til søndag indtil Danmark lukker mere op. Gæsterne skal for at komme ind i Tivoli fremvise dokumentation for, at de er testet negativ for COVID-19,” hedder det.

Tivoli er under normale år Danmarks største turistattraktion, i 2019, året før coronakrisen var der 4,5 millioner besøgende, heraf mange udenlandske turister. Besøgstallet for sidste år offentliggøres i morgen, fredag, i forbindelse med præsentationen af Tivolis årsrapport, oplyser Tivoli til STANDBY.DK

Dette års sommersæson skal efter den nuværende plan vare til 26. september, hvilket giver 185 åbningsdage. Og som det var tilfældet med Jul i Tivoli, skal gæsterne på forhånd reservere plads inden besøget.

Tivolis to andre sæsoner i år bliver Halloween mellem 14. oktober og 7. november samt Jul i Tivoli fra 19. november til 2. januar 2022.

Stor erfaring med håndtering af covid-19
Med genåbningen følger nye krav fra sundhedsmyndighederne om, at gæster fra 15 år og opefter skal fremvise dokumentation for, at de er testet negativ for COVID-19, senest 72 timer før ankomsten til Tivoli.

I første omgang åbner Tivoli alle udendørsforlystelserne, men ikke med adgang til restauranterne og underholdning i Salene. De åbner igen så snart der bliver givet grønt lys til det af myndighederne. I stedet vil underholdningen kunne opleves på udendørsscenerne og der etableres flere take-away spisesteder i Tivoli.

Tivoli App’en gør det muligt for gæsterne at forberede deres tivolioplevelse hjemmefra med billetkøb. Under selve besøget kan gæsterne via App’en bestille tid til en tur i forlystelserne, så de ikke skal stå i fysisk kø. På samme måde kan de bestille mad til afhentning.

Forlystelserne afsprittes løbende, og der vil være afstand mellem passagerne. I tilfælde hvor Tivoli- medarbejdere er tæt på gæsterne, for eksempel ved sikkerhedstjek af bøjlerne i Rutschebanen, vil de være iført covid-19 visir med Tivoli design.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, siger: ”Vi følger COVID-19 udviklingen dag for dag og er klar til at tilpasse os, så gæsterne får en god og tryg oplevelse, der lever op til alle restriktioner. COVID-19 er ikke længere noget nyt, og vi har en velassorteret værktøjskasse, som vi kan benytte i overensstemmelse med det til enhver tid gældende niveau af restriktioner.”

Scaryhouse og Michelin pop-up restaurant
Sommersæsonen byder udover påskefejring blandt andet på nye festivaler, Danmarks største permanente Scaryhouse: Villa Vendetta, samt gæsteoptræden af to Michelin-restauranter, Restaurant AOC fra København og Koks fra Færøerne, begge med to Michelin-stjerner – de åbner pop-up-restaurant i Det japanske Tårn, AOC fra 1. juni og frem til, at Koks overtager midt juli og til udgangen af august. Nyt i år er også comeback til Fredagsrock senere på sommeren.

Astralis Group rykker ind i Tivoli Hjørnet og planlægger at åbne 1. juni, hvor spillere og fans kan mødes om deres fælles passion for Counter-Strike, League of Legends og FIFA, oplyser Tivoli.

Relaterede artikler:

Vil holde fysisk event for møde- og rejsebranchen

Dyrehavsbakken klar med kendt ny direktør

Tivoli investerer millioner i uhygge

Tivoli lukker i over tre måneder

Danske attraktioner satte rekord i 2019 – frygter i år