Sveriges største forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, skal have ny administrerende direktør når danske Andreas Veilstrup Andersen i år stopper til fordel for direktørstilling i Tivoli. Foto: Liseberg, Anna-Lena Lundqvist.

Tivoli får ny direktionsdirektør

Der kommer flere ændringer i antal direktørstillinger i Tivoli. Andreas Veilstrup Andersen, tidligere vicedirektør i Tivoli, vender tilbage fra job som topchef i Sveriges største forlystelsespark.

47-årige Andreas Veilstrup Andersen får en så stor nyoprettet stilling i Tivoli, at han også kommer med i direktionen. Han tiltræder i år ”så snart som muligt” når han er løst fra sin kontrakt som administrerende direktør for Liseberg i Gøteborg, Sverige største forlystelsespark, oplyser Tivoli til STANDBY.dk

Andreas Veilstrup Andersen stoppede i 2008 som vicedirektør i Tivoli for at blive direktør i den internationale brancheorganisation for forlystelsesparker, International Association of Amusement Parks & Attractions (IAAPA), på dens Europakontor i Bruxelles.

I 2011 blev han administrerende direktør for Liseberg i Gøteborg, men fortsatte sit arbejde hos IAAPA og var i 2017–2018 formand for IAAPA’s globale bestyrelse.

Som ny direktør i Tivoli får Andreas Veilstrup Andersen det samlede ansvar for gæstens oplevelse og den daglige drift af Tivoli under ét, og indtræder i direktionen sammen med Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, og finansdirektør Andreas Morthorst.

Lars Liebst siger i pressemeddelelse: ”Tivoli ruster sig til en spændende fremtid. Derfor er vi glade for at hente Andreas hjem til Tivoli. Hans fornemste opgave bliver at fastholde det gode greb om gæsten under hele Tivolibesøget.”

Andreas Veilstrup Andersen siger i pressemeddelelsen: ”Jeg glæder mig til opgaven i Tivoli og til at komme hjem. Tivoli har en speciel plads i den internationale forlystelsesbranche.”

Vicedirektører bliver direktører
Mens Tivoli er i gang med at trykke nye visitkort, bliver også to nuværende vicedirektører gjort til direktører.

Tivolis nuværende vicedirektør for salg og marketing, Michala Svane, der kom til Tivoli i 2017, udnævnes til direktør for de samme områder – mens Jonas Buhl Gregersen, der hidtil kun har været vicedirektør for IT nu også bliver direktør for IT og forretningsudvikling. Området med forretningsudvikling ligger ifølge Tivolis hjemmeside i dag hos direktør (director) Laura Lund Olsen, men hun er på barsel, oplyser Tivoli.

Tivoli havde sidste år som Danmarks største turistattraktion 4,8 millioner besøgende – hver tredje er udenlandsk turist.

Inklusive lejere og forpagtere var Tivolis omsætning sidste år 1,5 milliarder kroner og der var 3.700 medarbejdere – herunder lejernes medarbejdere.

Relaterede artikler:

Tivoli fejrede mere plads til møder og events

Tivoli endnu ikke klar med nye hotelplaner

Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin