233 helårs- og sæsonansatte mister deres arbejde i Tivoli som følge af coronakrisen. Pressefoto fra Tivoli.

Tivoli fyrer færre end forventet

”Kun” 233 ansatte i Tivoli mister jobbet på grund af coronakrisen. Tivoli meddelte først, at tallet ville være 440. ”Denne dag er en af de værste i Tivolis historie,” siger Lars Liebst.

Den 11. juni offentliggjorde Tivoli sin spareplan om at afskedigelser og nedskæringer ville berøre op til 440 af Havens helårs- og sæsonansatte, cirka 20 procent af arbejdsstyrken.

Det tal er nu nedbragt til 233 som resultat af de forhandlinger, Tivolis ledelse har haft med repræsentanter for medarbejderne og de faglige organisationer.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse. Tivoli er Danmarks største turistattraktion, sidste år var der 4,5 millioner gæster, udenlandske turister er cirka 30 procent af de besøgende.

Antallet af opsagte medarbejdere er blandt andet blevet nedbragt gennem mindre brug af løst tilknyttede afløsere, frivillig fratrædelse, naturligt udløb af tidsbegrænsede ansættelseskontrakter og en fleksibel planlægning af arbejdstid og vagter for både sæson- og helårsansatte.

Tivoli er efter åbningen af sommersæsonen 8. juni 2020 – godt to måneder senere end planlagt – fortsat påvirket af en række begrænsninger i Haven: Fredagsrock og andre store begivenheder er aflyst og der er meget få udenlandske turister i København som følge af de restriktioner, der gælder ved indrejse, herunder seksdages-reglen for udenlandske turister, foreløbig kun fra Tyskland, Norge og Island.

Derfor har Tivoli anset det for nødvendigt at nedbringe lønomkostningerne og genskabe en bæredygtig forretning.

”En af de værste og sværeste dage i Tivolis historie”
Om reduktionen af medarbejderstaben siger Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst: ”Jeg er glad for, at antallet at berørte medarbejdere er bragt væsentligt ned takket være et godt forhandlingsresultat med 3F, HK og en række andre faglige organisationer.

Det ændrer dog ikke ved, at dagen i dag er en af de værste og sværeste i Tivolis historie. Det berører mig dybt, at det er blevet nødvendigt at sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere,” siger Lars Liebst og tilføjer:
”Mit håb er, at vi med denne spareplan kommer på benene igen og kan fortsætte den udvikling, som har været nøglen til Tivolis succes de seneste 25 år.”

Ud over, at antallet af berørte medarbejdere er nedbragt, er der i Forhandlingsudvalget aftalt en række forbedrede vilkår i forbindelse med opsigelserne, herunder hjælp og tid til at komme videre i ny beskæftigelse, oplyser Tivoli.

Relaterede artikler:

Tivoli fyrer hver femte medarbejder

”Vi er i stormvejr, men Tivoli er godt boltet sammen”

8.200 gæster i Tivoli på samme tid fra på mandag