42 dage varer årets planlagte Jul i Tivoli. Meget af sæsonen blev mistet sidste år på grund af coronarestriktioner. I år går det forhåbentligt bedre. Pressefoto fra Tivoli.

Tivoli gør klar til årets sidste sæson

Fredag i næste uge genåbner Tivoli med Jul i Tivoli, der strækker sig over 42 åbningsdage til 2. januar. Tivoli bruger over ti millioner kroner i forbindelse med driften af julesæsonen.

Sidste år lukkede coronarestriktioner allerede årets Jul i Tivoli efter 26 dage. I år håber Danmarks største turistattraktion at gennemføre hele sæsonen. Vintersæsonen er aflyst næste år, så når Tivoli lukker 2. januar, genåbnes der først 8. april når sommersæsonen 2022 går i gang og varer til den 25. september.

Tivoli følger nøje udviklingen med Covid-19 og er klar til at håndterer de udfordringer, der måtte komme. I en pressemeddelelse siger Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør:

”Udfordringerne med Covid-19 har givet Tivoli en stor værktøjskasse til at håndtere de restriktioner, der måtte komme. Vi kender dem og vi ved, hvordan vi håndterer dem og det samme gør gæsterne. Restriktioner gavner ikke vores forretning, men vi står et meget bedre sted end vi gjorde sidste år på denne tid.”

Årets tema for Jul i Tivoli bliver Hjerternes Fest og gæsterne kan se frem til, at Tivoli tænder op mod en én million lyspunkter og præsenterer nye lys- og ”snenografier.”

Der er blandt gensyn med balletten Snedronningen, Tivolis største og dyreste balletopsætning nogensinde, hvor Dronning Margrethe står bag scenografien og kostumerne, mens sangeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius, red.) har skabt musikken.

27 år med Juli Tivoli
Tivoli-direktør Susanne Mørch Koch siger: ”Tivolis netop afsluttede halloweensæson var en succes. Vores gæsterne er igen klar til at kaste sig ud i årstidens oplevelser, og nu glæder vi os til at byde dem velkommen til Jul i Tivoli.

I år er det 27 år siden, at Tivoli første gang åbnede portene for en julesæson. Vi ved, at gæster fra hele Danmark er parate til at tage til København for at opleve den særlige julestemning i Tivoli, som mange sidste år gik glip af. Derfor har vi gjort os ekstra umage for at give vores gæster en klassisk juleoplevelse,” siger Susanne Mørch Koch.

Fra 270 til 242 åbningsdage
Næste år får Tivoli efter planen 242 åbningsdage, fordelt med 172 på sommersæsonen, 25 på halloweensæsonen og 45 dage med åbent under Jul i Tivoli. Det viser en opgørelse, Tivoli har udarbejdet til STANDBY.DK.

I år bliver tallet 241 åbningsdage, fordelt med 174 dage i sommerens højsæson, 25 åbningsdage under halloweensæsonen, mens den kommende Jul i Tivoli bliver på 42 åbningsdage. Vinter i Tivoli kunne ikke gennemføres i år på grund af coronakrisen.

Sidste år var totaltallet af Tivolis åbningsdage 199, påvirket af coronakrisen og fordelt med blot 119 åbningsdage i sommersæsonen, Vinter i Tivoli havde 25, mens der var 24 dage under halloween og 31 under Jul i Tivoli.

Tilbage i 2019, året før coronakrisen, havde Tivoli samlet 270 åbningsdage. Vintersæsonen udgjorde 25 dage, der var 173 under sommersæsonen, 25 halloweendage og 47 under Jul i Tivoli.

Relaterede artikler:

Tivoli dropper næste års vintersæson

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv

Her er de 20 største i den danske rejsebranche

Tivoli lukker i over tre måneder