Villa Vendetta, en ny scary-forlystelsesoplevelse i H.C. Andersen Slottet, åbner i forbindelse med Tivolis sommersæson. Illustrationsfoto for Tivoli: Mikkel Trudslev Jensen.

Tivoli investerer millioner i uhygge

Tivoli investerer i år et tocifret millionbeløb i Villa Vendetta, en ny forlystelsesoplevelse i H.C. Andersen Slottet. Det bliver Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere.

I Tivolis kommende scaryhouse, Villa Vendetta, bliver det muligt at komme på en 150 meter rejse gennem 12 rum fordelt på 800 kvadratmeter. Udover at give gæster med hang til gys en oplevelse, er formålet at udnytte Tivolis areal endnu bedre, så gæsterne spredes yderligere rundt i forlystelseshaven, oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Villa Vendetta og er planlagt til at stå klar i Tivolis sommersæson 2021. Den er i øjeblikket sat til 27. marts, men kan blive udskudt på grund af coronarestriktionerne.

Tivoli har under coronakrisen arbejdet på at sprede gæsterne mere ud i forlystelseshaven, og det giver derfor god mening at inddrage H.C. Andersen Slottet fra 1853 i disse tiltag.

Slottets kælder er derfor lige nu ved at blive omdannet til et scaryhouse, og i løbet af Tivolis sommersæson vil Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere, Villa Vendetta, blive en realitet. Projektet er frugten af en række studieture rundt om i verdenen for at samle inspiration. Tivolis udviklingsafdeling og skræmmekonsulenter fra firmaet Dystopia Entertainment i Vejle har sammen udviklet konceptet.

En tur i kælderen
Historien i Villa Vendetta er, at i mange år har der boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt. Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra.

Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, siger i pressemeddelelsen:

”Alle kender de svære betingelser, som Tivoli og andre i turisme- og oplevelsesindustrien har oplevet under pandemien, men der er også innovationer gemt bag historierne om lukninger og restriktioner. Ved at skabe et nyt oplevelsesunivers i kælderen under H.C. Andersen Slottet tænker vi nyt og udnytter vores kvadratmeter bedre. Vi investerer i nye gæsteoplevelser i en tid, hvor vi er trængt økonomisk, for det tror vi er vejen frem til igen at gøre Tivoli til den gode, rentable forretning, som Danmarks største attraktion også er kendt for at være.”

Ifølge Tivoli kan Scaryhouses popularitet spores tilbage til det gamle Egypten. Det første scaryhouse i verden hed The Orton and Spooner Ghost House og åbnede i England i 1915.

Relaterede artikler:

Halv million færre besøgte danske oplevelsessteder

Tivoli lukker i over tre måneder

Forlystelsespark bruger 800 mio. kr. på vandland