Når Aqua spiller Fredagsrock fredag i denne uge kræver Tivoli, at koncertgæsterne har en gratis adgangsbillet. Har man Tivolikort, kan billetten bookes én time før ikke-kortholdere. Disse også stadig købe normal entrébillet. Arkivpressefoto fra Tivoli: Rasmus Hansen.

Tivoli kræver pladsbillet til større begivenheder

Det er ikke gået så godt ved de seneste Fredagsrock i Tivoli. Derfor får man nu system, så gæster skal reservere plads for at komme ind til de mest efterspurgte begivenheder. Første gang fredag.

På baggrund af de seneste ugers oplevelser med ”en ændret gæste- og køkultur til Fredagsrock,” introducerer Tivoli nu digitalt reservationssystem, så gæster skal reservere plads for at komme ind til de mest efterspurgte begivenheder.

Første gang bliver til Fredagsrock med Aqua på fredag, den 29. april. Der kan bestilles pladsreservation via Tivolis hjemmeside fra onsdag klokken 12. En time tidligere, hvis man er Tivolikortholdere, altså har sæsonkort. Der er mindst 10.000 pladser til koncerten.

Det oplyser Tivoli i pressemeddelelse. Før coronakrisen tiltrak Fredagsrock årligt op mod 450.000 gæstebesøg til Tivoli.

Medierne har skrevet meget om de seneste Fredagsrock i Tivoli, hvor haven forsøger at tiltrække et yngre publikum med kunstnere, der appellerer til de unge, senest med Fredagsrock i fredag med koncert med Andreas Odbjerg og Artigeardit.

Men det er ikke gået helt efter planen. ”Der kom ret mange unge, som har en anden adfærd, end vi har været vant til,” sagde Kasper Schumacher, havedirektør i Tivoli.

Pressen skrev om ”Tumult og kaos, unge klatrede over hegnet til Tivoli, politiopbud, utryghed, kaos, tumult, nægtet adgang selvom de havde købt billet” og så videre.

Mange førstegangs-koncertgæster
Tivoli skriver i sin pressemeddelelse, at flertallet af gæsterne til Fredagsrock har haft ”gode oplevelser senest med de publikumspopulære koncerter med Andreas Odbjerg og ArtigeArdit.

Men på grund af corona-nedlukningen er der mange førstegangs-koncertgæster, lyder det fra Tivoli.

”En del unge er uvante med at gå til koncert, nogle er meget berusede, og Tivoli har konfiskeret store mængder medbragt alkohol.

Ved den seneste Fredagsrock lukkede Tivoli portene, da deltagerantallet for arrangementet var opnået. Det betød køer foran indgangene, og mange, der ulovligt forsøgte at forcere hegnet for at komme ind,” lyder det fra Tivoli.

Nyt pladsreservationssystem
Administrerende direktør i Tivoli, Susanne Mørch Koch, siger i pressemeddelelsen:

”Hvis alle skal have gode Tivoli-oplevelser, er det nødvendigt at ændre i kapaciteten for nogle af de større begivenheder, og det er nødvendigt for Tivoli at kunne håndhæve det.

Vi har holdt Fredagsrock i Tivoli i 25 år. Men efter corona har vi set en ændret gæsteadfærd, særligt blandt det yngre publikum. Det gør, at vi nu til større begivenheder indfører pladsreservation til events, hvor efterspørgslen vurderes at kunne overstige kapaciteten på arrangementet. Det vil betyde lidt mere planlægning for gæsterne at komme i Tivoli på enkelte dage, men vi mener, at det er rettidig omhu i forhold til den udvikling, vi oplever lige nu,” siger Susanne Mørch Koch.

Tivoli er nu klar med en løsning
Den nye løsning er, oplyser Tivoli, at gæsterne via Tivolis hjemmesiden kan sikre sig en plads til den kommende koncert på fredag med Aqua.

Pladsreservationen er gratis, men har man ikke et Tivolikort skal man, som altid, købe entrebillet, der sammen med pladsreservationen vises ved indgangen.

Har man reservation til en af Tivolis restauranter eller øvrige forestillinger, behøver gæsterne ikke pladsreservation. Det samme gælder gæster, der er i Haven inden et givet tidspunkt på dagen, til Aqua-koncerten er det inden klokken 16.

”Tivoli.dk åbner for booking af pladsreservation for Tivolikortholdere onsdag, 27. april, klokken 11 til Fredagsrock med Aqua. Øvrige gæster kan reservere fra klokken 12,” oplyser Tivoli.

Relaterede artikler:

Tivoli drømmer igen om egen Michelin-restaurant

Tom Jones, 50 Cent og Aqua fredagsrocker i Tivoli

Tivoli-optimisme trods millionunderskud