Der bliver masser af fokus på USA den kommende weekend i Tivoli. Pressefoto: Tivoli.

Tivoli sætter fokus på USA

I weekenden med blandt andet 4. juli, USA’s uafhængighedsdag, har Tivoli og den danske Discover America-komite USA-tema. Der er amerikanerbiler, musik, fyrværkeri og tidligere USA-ambassadør.

”Discover America er meget glade for, at vi har fået Rufus Gifford til at komme på søndag til USA-dagene i Tivoli,” siger direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, til STANDBY.DK.

Rufus Gifford, der blev verdensberømt i Danmark som USA’s ambassadør mens Barck Obama var præsident, afventer i denne tid bekræftelse på, at han bliver ny protokolchef i det amerikanske udenrigsministerium, udnævnt af præsident Joe Biden.

Og noget af sommerferien bruger Rufus Gifford i Danmark, hvor han klokken 12.15 på søndag, den 4. juli, interviewes på Plænen i Tivoli af vært på TV 2 News, Miriam Zesler. Her skal han blandt andet fortælle om USA som rejseland, og dermed give tilhørerne noget inspiration til USA genåbner sine grænser for blandt andet færdigvaccineredde danskere.

Under normale omstændigheder er USA største oversøiske rejseland for danskerne. Sidste normale rejseår, 2019, året før coronakrisen, havde 314.000 ankomster fra Danmark, der rejste til USA som turister, erhvervsrejsende, studerende og så videre.

USA både lørdag og søndag i Tivoli
USA-dagene i Tivoli den kommende weekend er både på lørdag og søndag. Det er første gang med en dansk version af 4th of July i Tivoli, fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank, og tilføjer: ”Til grund for fejringen ligger ønsket om at starte en tradition, hvor Tivoli fejrer en række landes nationaldage.”

Under 4th of July-weekenden i Tivoli vil det være muligt at få en smag af USA, både i form af amerikansk mad, men også gospelkoncert, Hollywoodmusik på Plænen og udstilling fra Roskilde Amerikaner Bil Club af gamle, amerikanske Mustangs, Cadillacs og trucks. Begge dage afsluttes med fyrværkeri.

Rufus Gifford glæder sig til at vende tilbage til Tivoli og siger i en pressemeddelelse:

“4. juli er en ærkeamerikansk helligdag, hvor amerikanerne og vores venner rundt omkring i verden fejrer vores lands grundlæggelse med familie, venner, mad og fyrværkeri. Som ambassadør har jeg altid elsket at omfavne danske højtider og traditioner, og nogle af dem har Stephen og jeg endda taget med hjem til USA. At komme tilbage til Danmark for at fejre den mest ikoniske af de amerikanske helligdage sammen med vores danske venner i vidunderlige Tivoli giver os nu mulighed for ikke blot at dele vores helligdag, men også vores ånd af demokrati og frihed, som vi værner om, med danskerne.”

Relaterede artikler:

USA har fået en Freedom One

”Har jeg indflydelse? Det tror jeg nok jeg har”

New York får snart sit eget Legoland