Et par af vognene til Tivolis jubilæumsparade ved mandagens pressemøde – i midten sangeren Soleima (Sarah Mariegaard), komponisten Bent Fabricius-Bjerre og show director Forrest W. Bahruth fra Walt Disney Parks and Resorts. Foto: Tivoli.

Tivoli udskyder jubilæumsparade til 19. maj

Tivoli fejrer i år sit 175 års jubilæum med blandt andet en 150 meter lang parade med deltagelse af Walt Disney Parks and Resorts. Premieren skulle have været i morgen, tirsdag, men er nu rykket til den 19. maj.

”Mindre tekniske årsager” fik mandag Tivoli til med kort varsel at flytte premieren på jubilæumsparaden til 8. maj. Få dage senere måtte Tivoli igen rykke premieren på paraden – nu er datoen lørdag den 19. maj.

”Der arbejdes på højtryk – men paraden skal være lige i øjet før vi viser den til gæsterne. Vi beklager forsinkelsen, men paraden bliver værd at vente på,” sagde Tivolis pressechef, Torben Plank, ved pressemøde mandag.

Tivolis jubilæumsparade vil byde på fem farverige paradevogne, Tivoli-ikoner som Pjerrot og Tivoli-Garden samt 30 udklædte performere, der optræder til musik skabt af den danske popsanger Soleima (Sarah Mariegaard) og komponistlegenden Bent Fabricius-Bjerre.

Den over 150 meter lange parade ruller alle dage minus fredag – på grund af Fredagsrock i Tivoli – på en 800 meter lang rute gennem Tivoli med det adstadige tempo af 2,6 kilometer i timen. Dele af publikum kan køre med i paraden ved at købe plads i Tivolis ”sporvogn.” Paraden begynder på Slotspladsen og slutter en halv time senere med en finale på Plænen.

Disney kører med
Inden Walt Disney i 1955 åbnede Disneyland i Anaheim syd for Los Angeles besøgte han mange gange Tivoli for at finde inspiration. Walt Disney World Resort og Tivoli har en lang tradition for at samarbejde – derfor er Walt Disney & Co. med til at hylde Tivolis 175-års jubilæum ved at bidrage med design af en paradevogn.

Show director Forrest W. Bahruth fra Walt Disney Parks and Resorts i USA har i nogen tid opholdt sig i København for at være med til at hjælpe Tivoli med jubilæumsparaden. Han har været hos Disney siden 1968 og har siden 1971 haft base hos Disneyworld i Orlando i Florida.

”Vi har arbejdet med Tivoli i flere måneder om vores del af dette projekt. Tivoli har skabt en flot parade – naturligvis tilpasset forholdene. I Disneyworld har vi meget bredere veje og kan derfor have en meget større parade – den er omkring en halv time om at passere,” sagde Forrest W. Bahruth til STANDBY.dk ved mandagens pressemøde.

Tivolis designchef, Jacob Helenius, og programchef Rune Erbs Ledet siger om Tivolis parade: ”Den er en musical på hjul med sine tematiserede vogne. Vi har haft god sparring med og hjælp fra vores venner i Walt Disney og trukket på deres store viden om parader og den komplicerede teknologi, der kræves, for at give en over 150 meter lang parade sammenhæng på både lyd og udseende.”

Tivoli er Danmarks største turistattraktion, sidste år havde haven 4,4 millioner gæster. Dette år bliver det hidtil længste hvad angår åbningsdage i Tivoli, i alt 280 dage mod 243 i 2017.

Relaterede artikler:

Tivoli klar med ny sæson

Uventet stærk Halloween og julesæson i Tivoli

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.

Konfliktvarsel udskudt mod kanalbåde

Efter forhandlinger mellem blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og LO er mulig konflikt mod Canal Tours i København trukket midlertidigt tilbage. Parterne forhandler videre på mandag. HK-overenskomst vil øge lønudgifter op mod 18 procent, oplyser HK.