Milliardudvidelse af Disneyland Paris de kommende år. Foto: Disneyland Paris.

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l’Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Den store udvidelse af Disneyland Paris vil blandt andet omfatte transformering af Walt Disney Studios Park som indeholder tre nye områder med Marvel, Frozen og Star Wars, samt flere nye attraktioner.

Der er tale om det mest ambitiøse udviklingsprojekt i Disneyland Paris historie siden åbningen i 1992 og understreger engagementet i at sikre en langsigtet succes af Disneys varemærke i Europa.

6,2 procent af turismeindkomsten
“Vi er begejstrede for Disneyland Paris og fortsætter med at investere i den langsigtede succes”, siger Robert A. Iger, formand og CEO for The Walt Disney Company. “Feriestedet er allerede et førende turistmål i Europa, og ekspansionen vil tilføje flere af de elskede figurer og historiefortællinger for at sætte nye højder for gæsteoplevelsen.”

Disneyland Paris repræsenterer 6,2 procent af Frankrigs turismeindkomst og har med over 320 millioner besøg siden 1992 spillet en vigtig rolle i udvikling af turismen i regionen. Det er en stærk drivkraft med over 16.000 medarbejdere, der repræsenterer 100 nationaliteter. Investeringen vil bidrage til at gøre regionen mere dynamisk og åbne flere muligheder for franske og europæiske borgere inden for turismen.

Den flerårige ekspansion begynder i 2021 og vil udvikle sig i faser og udvide Walt Disney Studios Park betydeligt. Ud over de tre nye områder omfatter visionen en ny sø som centrum for oplevelser og forbindelse mellem de nye områder.

To forlystelsesparker
I denne måned har Disneyland Paris allerede annonceret planer om en ny attraktion med Marvel-tema, der kommer til Walt Disney Studios.

I 2020 åbner resortet Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, en nyfortolkning af Disney’s Hotel New York, der blandt andet vil fremvise Iron Man, The Avengers og Spider-Man-universerne. Til sommer vil sæsonbegivenheden Marvel Summer of Super Heroes finde sted i Disneyland Paris, hvor gæsterne kan møde deres yndlingshelte og opleve ny levende underholdning.

Disneyland Paris, har to forlystelsesparker (Disneyland Park og Walt Disney Studios Park) og syv tema-baserede Disney-hoteller med 5.800 værelser. Der er også to kongrescentre med fuld service og en golfbane med 27 huller.

Derudover er destinationen hjemsted for Disney Village – et af de største underholdningskomplekser i regionen Ile-de-France. Spredt over mere end 30.000 m², tilbyder Disney Village tema-baserede spisesteder, shopping og biografoplevelser. Disneyland Paris omfatter 59 attraktioner, 63 butikker og 55 restauranter.

Relaterede artikler:

Disney og Tivoli i jubilæumssamarbejde

Disney får Star Wars-hotel

Har besøgt Disneyland 2.000 dage i træk