Flere attraktioner i Danmark, som her Tivoli i København, holder vinteråbent. Foto: Tivoli.

Uventet stærk Halloween og julesæson i Tivoli

Tivoli kan nu opjustere forventningerne til årets resultat efter en stærk Halloween og julesæson.

Det gik langt over forventning i efteråret og julen, hvor Den gamle Have holdt åbent i forbindelse med både Halloween og julen. Resultatet var så godt, at Tivoli kan se frem til de bedste resultater nogensinde, skriver business.dk

Det har fået Tivoli til at opjustere sine forventninger til resultatet før skat for 2017. De hidtidige forventninger lød på 80-90 millioner kroner, men de er nu sat i vejret, så de lyder på 100 millioner kroner.

”På trods af usædvanligt dårligt vejr, forventer Tivoli at levere et af de bedste resultater nogensinde. Opjusteringen skyldes et godt fjerde kvartal med velbesøgte Halloween- og Julesæsoner. Tivolis strategi om at være en helårsvirksomhed, der er mindre afhængig af vejret, er lykkedes”, siger Tivolis finansdirektør, Andreas Morthorst.

Forberedt til vinteråbning
Tivoli offentliggør sin årsrapport for 2017 den 16. marts 2018 og åbner for i Vinter i Tivoli den 2. februar, og Tivoli har forberedt sig godt på den nye vinterferieåbning. Det er første gang, at haven holder åbent over skolernes vinterferie, fastelavn, det kinesiske nytår og Valentinsdag.

Den forlængede åbningstid har medført, at Tivoli må investere mindst 10 millioner kroner i de ekstra åbningsdage og et tilsvarende beløb for selve driften. Med den nye vinterferiesæson vil Tivoli holde åbent 280 dage i 2018 mod 243 dage i 2017.

Selv om Tivoli nu har åbent størstedelen af året, så forventer adm. direktør Lars Liebst ikke, at haven vil være åben hele året: ”En have skal i vintermånederne pyntes op, ellers er den for trist. Vi skal hele tiden kunne putte en sæson på af en eller anden art. Og der har vi så i år valgt at forsøge os med vinterferien, hvor der for eksempel både kommer en stor iglo på Plænen og skøjtebane foran Nimb”.

Relaterede artikler:

Bedre parkering for Tivolis gæster

Tivoli klar med investering på 250 millioner kroner

Disney og Tivoli i jubilæumssamarbejde