Også Tjekkiet med hovedstaden Prag er ivrige efter at komme i gang med at modtage udenlandske turister, når grænserne igen åbner. Næste måned har CzechTourism online workshop for den skandinaviske rejsebranche. Arkivfoto fra Prag: CzechTourism.

Tjekkisk turisme klar til skandinavisk workshop

For at være klar når grænserne genåbner, indbyder CzechTourism skandinaviske rejsebureauer til online-workshop om landet som rejsemål, både for leisure, MICE og forretningsrejser.

Workshoppen under overskriften ”Back to Business – together” den 4. februar åbnes af Tereza Matejkova, senior manager hos Czech Convention Bureau, samt Lucie Vallin, nordisk direktør for Czech Tourist Authority – CzechTourism.

Herefter er der orientering fra omkring 20 tjekkiske leverandører af turismeydelser, hvad enten der er tale om leisure, møder og events (MICE) eller forretningsrejser.

Efter første runde er der en quiz om rejsebureauagenternes kendskab til selve Tjekkiet som hovedstaden, Prag. Quizzen følges af en ny runde med produktkendskab.

I sin optakt til online workshoppen, oplyser Czech Tourism blandt andet: “Tjekkiet er blevet en af verdens førende, internationale møde- og konference-destinationer og spiller derfor en vigtig rolle på det internationale MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events) marked. Tjekkiet og hovedstaden Prag har et bredt udbud af konferencefaciliteter samt internationale hoteller.”

Vi skal fortælle nyhederne fra det tjekkiske marked
Lucie Vallin, direktør for CzechTourism i Skandinavien og Finland, siger i pressemeddelelse: “Vi er sikre på, at den virtuelle workshop den 4. februar, “Back to business – together,” der er organiseret for købere fra det skandinaviske og finske marked, vil være begyndelsen til en tilbagevenden mod mere normale tilstande.”

Den virtuelle workshop er arrangeret af CzechTourism Scandinavia & Finland og Czech Convention Bureau i samarbejde med Prague Convention Bureau og Prague Urban Adventures.

Lucie Vallin siger: ”Workshoppen bliver begyndelsen på at turismemarkedet vil begynde at komme sig efter coronakrisen. Hovedformålet med ”Back to business – together” er at informere rejsebranchen om de seneste nyheder fra Tjekkiet, som de bliver forklaret af workshoppens tjekkiske leverandører.

Disse vil være hoteller, incomingbureauer, kongresarrangører og så videre, der vil henvende sig til skandinaviske og finske købere, der deltager i workshoppen for at inspirere dem til kommende møder og kongresser,” siger Lucie Vallin.

Bredt udsnit af udstillere
Blandt ”udstillerne” på online-workshoppen er lufthavnen i Prag, Václav Havel Airport Prague, der informerer om sine tiltag siden starten af coronakrisen, frem til nu og fremover på at sikre sine passagerer og ansatte.

Der bliver også information om den såkaldte Hybrid City Alliance, der omfatter Prague Convention Bureau samt tilsvarende kongressammenslutninger i den hollandske regeringsby, Haag, Geneve i Schweiz og den canadiske hovedstad, Ottawa. De fire byer er gået sammen med fælles standarder om nye kreative tiltag for såvel afvikling af konferencer, også online, som for event-købere.

Der bliver også præsentation af The Cubex Centre Prague, der blandt andet har specialiseret sig i online-studier i forbindelse med møder og konferencer.

Læs mere om den kommende tjekkiske online-workshop for den skandinaviske rejsebranche via dette link.

Relaterede artikler:

Norge på vej med mange nye turistattraktioner

”Vaccinepas er nøglen til genåbningen af Danmark”

Risikofirma kigger på risici ved rejser i år