Arkivfoto fra den tjekkiske hovedstad, Prag.

Tjekkoslovakiet fejrer 100 års fødselsdag

Landet, der efter 1. Verdenskrig blev skabt som Tjekkoslovakiet, og som i 1993 blev til Tjekkiet og Slovakiet, fejrer i år 100 året for sin grundlæggelse.

Turister fra hele verden bydes i 2018 velkommen til en lang række kultur- og sportsbegivenheder. Der er især fokus på den såkaldte førsterepubliktid, der varede i tyve år mellem første og anden verdenskrig.

Det tjekkiske folks historie er lang og dramatisk, præget af skiftende overherredømmer og imperiers kamp om territorierne i den mest centrale del af Europa.

Den nyere historie er mere overskuelig. Senere i år vil Tjekkiet kunne byde turister fra hele verden velkommen til en fejring af 100-års jubilæet for grundlæggelsen af det selvstændige Tjekkoslovakiet.

Tjekkoslovakiet – altså en fælles stat med mellem Tjekkiet og nabolandet Slovakiet – opstod efter 1. Verdenskrig som én af arvefølgestaterne af det Østrigsk-Ungarske rige. Bortset fra en kort pause under 2. Verdenskrig varede parløbet indtil slutningen af 1992, og 1. januar 1993 blev Tjekkoslovakiet endelig opdelt i det selvstændige Tjekkiet og Slovakiet.

”Årene mellem de to verdenskrige var en usædvanligt rig periode i den tjekkiske historie. Tjekkiet blev dengang centrum for nogle af tidens vigtigste europæiske strømninger, og byer som Brno, Hradec Králové, Pilsen, Pardubice og Prag kan i dag bryste sig af enestående funktionalistisk arkitektur, verdenskunst på gallerier og museer og en spædende industriel kulturarv. Biler og kunstnerisk bearbejdet glas fascinerer os fortsat med deres tidløse design,” siger Lucie Vallin, direktør for CzechTourism.

I forbindelse med 100-års jubilæet i 2018 vil Tjekkiet sammen med nabolandet Slovakiet sætte fokus på alt det bedste, de har bidraget med til verden.

Relaterede artikler:
Europæisk land vil skifte navn

Aarhus Lufthavn venter 100.000 flere rejsende i 2018

Bagsiden af turismen toner mere og mere frem

 

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.