San Marino er tilbage på listen over orange lande i Europa i de danske rejsevejledninger. Slovakiet er nu også på listen. Wikipedia-foto; Cezar Suceveanu.

To nye orange lande i rejsevejledningerne

Der kom heller ikke i denne uge regionale rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet, der som ventet gjorde Slovakiet orange på grund af for høje smittetal. Miniputstaten San Marino er igen orange.

Som ventet blev Slovakiet i dag orange i opdateringen af de danske rejsevejledninger af EU/Schengen-landene fra Udenrigsministeriet. San Marino, miniputstaten i det nordlige Italien, der sidste måned skiftede fra orange til gul, er tilbage på den orange liste, også som følge af for høje smittetal.

Slovakiet kom på den orange danske liste med et smittetal på 34,5, mens San Marino ifølge Udenrigsministeriet har 34,8 og dermed er tilbage på listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af for højt antal smittede.

Tallene fra Statens Seruminstitut viser, at begge lande er over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30 pr. 100.000 indbyggere pr. uge.

Udenrigsministeriet kom heller ikke i denne uge med regionale rejsevejledninger for primære europæiske rejselande. Det ville gøre det muligt at sende gæster til for eksempel Madeira, der har acceptable smittetal i forhold til fastlands-Portugal.

Orange til over 25 lande
Inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien (England, Nordirland, Skotland og Wales) fraråder Udenrigsministeriet således med de seneste opdateringer alle ikke-nødvendige turistrejser (orange) til:

Andorra, Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Belgien, Estland, Finland, Holland, Irland, Island, Letland, Litauen, Storbritannien og Ungarn. Disse lande er i orange på grund af både højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, oplyser Udenrigsministeriet.

De tyske myndigheder har fra i dag, 1. oktober, karantænekrav for indrejsende fra Region Hovedstaden. Transit gennem Tyskland vil dog fortsat være tilladt. Det vil være op til den enkelte tyske delstat, hvornår de skærpede krav gennemføres, men der er en forventning om, at det sker i løbet af første halvdel af oktober.

Gælder ikke erhvervsrejser
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser kan godt være til et orange land.

Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Relaterede artikler:

Endnu et EU-land på vej mod orange rejsevejledning

Charterbranchen følger spændt græske smittetal

Skrækscenariet: Tyskland lukker for alle danskere