To vestjyske kommuner overgår København

Ny rapport fra Erhvervsministeriet fastslår, at to vestjyske kommuner gavner den udenlandske turisme mere end hovedstaden.

De fleste udenlandske turister i Danmark foretrækker den friske luft ved Vesterhavet frem for storbyfølelsen i København. Det viser en omfattende rapport fra Erhvervsministeriet, der har undersøgt turismens tilstand i Danmark, skriver finans.dk.

Hvis man sammenligner kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde med hovedstaden, så har de to jyske kommuner knap seks millioner overnattende turister om året, mens hovedstaden må se sig overhalet, da der her ’blot’ er 4,9 millioner overnatninger

”De tyske turister er kysthungrende”, siger lektor og turismeforsker ved Aalborg Universitet Peter Kvistgaard. Han vurderer, at det er tyskerne, der står for de fleste overnatninger i Danmark.

Stor betydning for små kommuner
De har næsten ingen kystlinje i deres eget land, så de tiltrækkes af en både vild og åben kyststrækning, som den vi har på Vestkysten, mener han. Hertil kommer, at netop de to vestjyske kommuner har et helt gigantisk sommerhusmarked.

Hvis man sammenligner de faste befolkningstal i kommunerne, hvor Ringkøbing-Skjern har omkring 57.000 beboere og Varde ca. 50.000 mod Københavns ca. 600.000, fremgår det klart, hvor stor betydning, turismen har for de enkelte kommuner, for deres skattegrundlag og for at kunne opretholde tjenester som læger og tandlæger, siger Peter Kvistgaard til finans.dk.

Relaterede artikler:

Høje skatter og afgifter hæmmer turismen

Nyt legat til bæredygtig turisme

Underjordisk bunker-museum har succes

 

x

Læs Også

Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

DanCenter øger med 700 feriehuse

Med købet af Admiral Strand Feriehuse øger DanCenter porteføljen af feriehuse i Danmark til samlet 8.200.

Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.

Fritidsmesse i Bella Center

Der bliver oplevelser for fritids entusiaster på årets første camping og outdoor messe ’Fri 2018’ den 19.-21. januar i Bella Center.

Høje skatter og afgifter hæmmer turismen

Udenlandske turister er generelt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde, men de synes, at de skal betale for meget. Det viser en statusanalyse, som netop er offentliggjort af Det nationale Turismeforum.

Stor interesse fra internationale gæster

Helsingør har for alvor fået et trækplaster, der kan trække endnu flere gæster til byen. Også fra udlandet.