Trængende pilot skabte terroralarm

Kaptajnen sendte en hjælpsom passager med arabisk accent frem til cockpittet for at hente hjælp, men co-piloten i flyselskabet Chatauqua nægtede at åbne for manden, og advarede i stedet kontroltårnet på La Guardia om forsøg på indtrængning i cockpittet.

”Vi flyver med 180 knob, 10.000 fod – æh, kan vi skifte frekvens et øjeblik?” sagde styrmanden til kontroltårnet ifølge New York Post, som har fået fat i lydoptagelsen.

”Kaptajnen forsvandt bag ud i flyet, og vi har en person med stærk udenlandsk accent, som forsøger at få adgang til cockpittet”, sagde den nervøse styrmand.

Passageren bankede ihærdigt på cockpitdøren for at få hjælp, og kunne til og med oplyse det korrekte  password, som flykaptajnen havde givet ham.

Alligevel blev to kampfly varslet om situationen og sat i fuldt beredskab og sagen løste sig først, da det lykkedes kaptajnen med vold at bryde toiletdøren op.

Tilbage i sit cockpit forklarede flykaptajnen at toiletlåsen var gået itu, så han måtte ødelægge døren for at slippe fri.

 

Da flyet landede stod både FBI og lufthavnspolitiet klar til at afhøre den hjælpsomme passager, som hurtigt blev sat fri.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.