En Boeing B777 fra indiske Jet Airways (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Travelport lander ny aftale med Jet Airways

Teknologikoncernen Travelport, der også tæller reservationssystemerne Galileo og Worldspan, har fornyet sin samarbejdsaftale med det store indiske flyselskab Jet Airways.

Den nye aftale, der træder i kraft fra april næste år, gør det muligt for online- og offline-rejsebureauer at booke og håndtere rejseplaner for leisure- og forretningsrejsende på Jet Airways’ eget netværk og dets codeshare-aftaler med andre flyselskaber.

Jet Airways, der er et fuld-service flyselskab , har foreløbig ruter til 66 destinationer i og uden for Indien.

Via den nye aftale med Travelport kommer Jet Airways-flyvninger også med i Travelports såkaldte Rich Content and Branding-program, der allerede omfatter 270 flyselskaber verden over, her under til Europa, dog ikke Skandinavien.

Travelport melder om en hastig ekspansion på det store indiske marked efter teknologikoncernen har købt en række større indiske rejsebureauer, hedder det i en pressemeddelelse.

Jet Airways blev grundlagt i 1992 og råder i øjeblikket over 121 fly, der opererer til de 66 destinationer med udgangspunkt fra hovedbasen i Mumbai. Flyselskabet står til at modtage 225 nye Boeing 737 MAX inden for det næste årti.

Måtte afvise konkursrygter
I sommer måtte Jet Airways dementere rygter om at det var konkurstruet. Koncernchef, Vinay Dube, sagde i en erklæring: ”Jet Airways vil gerne præcisere, at de seneste medierapporter om flyselskabets bæredygtighed ikke alene er fejlagtige, men også skadelige. Flyselskabet vil også gerne afvise alle forlydender om et aktiesalg,” lød det.

Selv om Jet Airways ifølge koncernchefen ikke står over for en konkurs, er der masser af udfordringer. Der er et fint vækstmiljø i indisk luftfart, men branchen er også i en svær periode med en devaluerende indisk rupee og et mismatch mellem høje brændstofpriser og billige flybilletter.

Relaterede artikler:

Travelport kan hjælpe med flyselskabers ekstraafgifter

Måske mere Air India i Københavns Lufthavn

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn