Danske rejsebureauer købte sidste år flybilletter hos IATA-flyselskaber for 10,9 milliarder kroner. Arkivfoto.

Tre flyselskaber med hver sin førsteplads

Under årets kommende sommersæson har ét flyselskab flest ruter i verden, et andet betjener flest lande og et tredje flest lufthavne.

Ryanair er under dette års sommerkøreplan det flyselskab i verden med flest ruter, mens Turkish Airlines flyver til flest lande og American Airlines har ruter til flest lufthavne. Alle tre flyselskaber fastholder dermed deres position sammenlignet med sommerprogrammet sidste år.

Den viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero, der understreger, at tallene er foreløbige, da der kan komme ændringer inden sommerprogrammet træder i kraft sidste weekend i marts – det varer til sidste weekend i oktober. Trafiktallene i dette års opgørelse gælder en uge i juli med start 24. juli.

Ryanair betjener i den udvalgte uge i juli i år 1.652 ruter, American 1.054, mens Delta Air Lines på tredjepladsen har 943 ruter. Herefter følger United Airlines, easyJet med 858, Southwest Airlines, China Southern Airlines, ungarske Wizz Air med 557 ruter, China Eastern Airlines og TUI Airways på 10. pladsen med 452. På 12. pladsen er Lufthansa-ejede Eurowings med 438 ruter, mens Norwegian som nummer 13 har 422.

Turkish Airlines til flest lande
Det tyrkiske Star Alliance-medlem er igen denne sommer flyselskabet der betjener flest lande, siger opgørelsen fra anna.aero.

I alt flyver Turkish Airlines til 119 lande, plus to i forhold til samme tid sidste år, Air France har 91 lande, plus tre, British Airways 84, plus en, mens Emirates og Qatar Airways begge har flyvninger til 77 lande. Bagefter kommer Lufthansa med 75 lande, KLM og Ethiopian Airlines begge med 70, mens Delta Air Lines har 61 og United Airlines på 10. pladsen flyver til 60 lande.

American betjener flest lufthavne
USA’s tre største flyselskaber, USB3 (American, Delta og United), flyver også i dette års sommerprogram til flere lufthavne end andre flyselskaber i verden. USB3-selskaberne har mange udenrigsruter, men flyver primært indenfor USA.

American Airlines topper med flyvninger til 350 lufthavne, United følger efter med 345, mens Delta har 326. Så kommer Turkish Airlines med 274, British Airways med 223. De øvrige på Top 10 på denne opgørelse er China Southern Airlines, Lufthansa med 206 betjente lufthavne, Air Canada, Ryanair flyver til 205 og Air China som nummer 10.

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Frankfurt har flest direkte ruter

Norwegian har flest lavpris-langruter

x

Læs Også

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Over 2.000 passagerer hos det britiske flyselskab har fået deres billetter aflyst fordi billetprisen var for lav, beretter flere rejseagenter over for BBC.

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.