Ny opgørelse viser flyselskaber i verden med flest ruter, flyvninger til flest lande og flest lufthavne.

Tre flyselskaber med hver sin førsteplads

Under årets kommende sommersæson har ét flyselskab flest ruter i verden, et andet betjener flest lande og et tredje flest lufthavne.

Ryanair er under dette års sommerkøreplan det flyselskab i verden med flest ruter, mens Turkish Airlines flyver til flest lande og American Airlines har ruter til flest lufthavne. Alle tre flyselskaber fastholder dermed deres position sammenlignet med sommerprogrammet sidste år.

Den viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero, der understreger, at tallene er foreløbige, da der kan komme ændringer inden sommerprogrammet træder i kraft sidste weekend i marts – det varer til sidste weekend i oktober. Trafiktallene i dette års opgørelse gælder en uge i juli med start 24. juli.

Ryanair betjener i den udvalgte uge i juli i år 1.652 ruter, American 1.054, mens Delta Air Lines på tredjepladsen har 943 ruter. Herefter følger United Airlines, easyJet med 858, Southwest Airlines, China Southern Airlines, ungarske Wizz Air med 557 ruter, China Eastern Airlines og TUI Airways på 10. pladsen med 452. På 12. pladsen er Lufthansa-ejede Eurowings med 438 ruter, mens Norwegian som nummer 13 har 422.

Turkish Airlines til flest lande
Det tyrkiske Star Alliance-medlem er igen denne sommer flyselskabet der betjener flest lande, siger opgørelsen fra anna.aero.

I alt flyver Turkish Airlines til 119 lande, plus to i forhold til samme tid sidste år, Air France har 91 lande, plus tre, British Airways 84, plus en, mens Emirates og Qatar Airways begge har flyvninger til 77 lande. Bagefter kommer Lufthansa med 75 lande, KLM og Ethiopian Airlines begge med 70, mens Delta Air Lines har 61 og United Airlines på 10. pladsen flyver til 60 lande.

American betjener flest lufthavne
USA’s tre største flyselskaber, USB3 (American, Delta og United), flyver også i dette års sommerprogram til flere lufthavne end andre flyselskaber i verden. USB3-selskaberne har mange udenrigsruter, men flyver primært indenfor USA.

American Airlines topper med flyvninger til 350 lufthavne, United følger efter med 345, mens Delta har 326. Så kommer Turkish Airlines med 274, British Airways med 223. De øvrige på Top 10 på denne opgørelse er China Southern Airlines, Lufthansa med 206 betjente lufthavne, Air Canada, Ryanair flyver til 205 og Air China som nummer 10.

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Frankfurt har flest direkte ruter

Norwegian har flest lavpris-langruter

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.