Tre millioner færre DSB-rejsende

Forsinkelser, ustabil S-togsdrift og aflysninger har fået mange til at droppe S-toge. De seneste otte måneder har DSB mistet tre millioner rejsende, og de kommende otte til ti år vil S-banen fortsat være ramt af sporarbejder.

Den seneste tid har været på strækningen mellem Valby og Svanemøllen, som transporterer hovedparten af de 350.000 passagerer, S-tognettet har på hverdage.

”Det meget sporarbejde de kommende år er både vedligehold og nye spor, og det er forståe­ligt, at nogle kunder vælger andre måder at komme frem på”, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov til berlingske.dk.

DSB har forsøgt at gøre arbejdet hensynsfuldt på ’livsnerven’ – strækningen mellem Valby og Svanemøllen.

”Der er arbejdet i ferie­perioder samt om aftenen og om natten. Men det er et meget omfattende arbejde, så Banedanmark har været nødt til spærre i etaper, og det vil fortsætte med nye strækninger som sporarbejdet skrider frem”.

Næste sommer er det sporene mellem Frederikssund og Valby, der skal arbejdes på, hvilket også gælder strækningen mellem Helsingør og Hellerup.

Under sporarbejdet mellem Hellerup og Rungsted har DSB haft en løbende dialog med brugerne: ”Både pendlere og turistorganisationer er tilfredse med de løsninger, vi har fundet frem til. Inden for de rammer, vi har, forsøger vi at fastholde DSBs kunder”, siger Tony Bispeskov til berlingske.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.