Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

Regn og gråvejr skræmte ikke gæsterne bort. Tvært imod besøgte flere Harald Blåtands borg. I 2016 havde borgen 81.759 besøgende. En målrettet formidlings- og markedsføringsindsats er blandt årsagerne til fremgangen.

Krig og kulinarisk oprustning
Trelleborgs Vikingefestival tiltrak mere end 1.150 vikinger og mere end 10.000 besøgende. Publikum kunne bl.a. opleve fortælleteatrets forestillinger om de nordiske guder og kunne prøve kræfter med vikingernes våben og håndværk i vikingelandsbyen Slagløse på Trelleborg. Endelig kunne besøgende opleve Det store Slag om Trelleborg, hvor vikingerne tørnede sammen og gik løs på hinanden med våben. Lydsiden med kommentator på Det store Slag blev til i samarbejde med Borreby Teater.

”Museet vil give publikum den bedste oplevelse med fokus på den gode historie om Trelleborgs dramatiske fortid. Vi vil hele tiden optimere oplevelsen, så publikum begejstres og går klogere herfra”, siger museumschef Anne-Christine Larsen.

I nærmere fremtid opruster Trelleborg den kulinariske oplevelse for gæsterne. Café Trelleborgs nye forpagter Due&Due har givet caféen et tiltrængt makeover, og i det nye år vil Due&Due igen servere lækkerier fremstillet af gode råvarer.

”Samarbejdet mellem Slagelse Kommunes skoler og Trelleborg skaber forsat gode undervisningstilbud, der går hånd i hånd med læreplaner, faglige mål og målgrupper”, siger Anne-Christine Larsen.

Relaterede artikler:

Vikinger åbner Trelleborg

Trelleborg sætter besøgsrekord

Efterårsferie på Trelleborg

x

Læs Også

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.

Hård kritik af Københavns Kommune

”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,” siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.

Samarbejde skal øge vestkystturisme

For første gang går de jyske vestkystkommuner sammen i storstilet projekt for at øge turismeomsætningen og skabe flere arbejdspladser. Der er navnlig fokus på 18 feriesteder.

Legoland fylder 50 år

Legoland er en af Danmarks største turistattraktioner, og den populære forlystelsespark runder et halvt hundrede år i morgen, den 7. juni.

Rabat til Molslinjen sendes tilbage til Destination Bornholm

Destination Bornholm får glæde af de rabatter, som bliver givet til Molslinjen, når rederiet begynder færgebetjening til øen senere på året.