Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

Regn og gråvejr skræmte ikke gæsterne bort. Tvært imod besøgte flere Harald Blåtands borg. I 2016 havde borgen 81.759 besøgende. En målrettet formidlings- og markedsføringsindsats er blandt årsagerne til fremgangen.

Krig og kulinarisk oprustning
Trelleborgs Vikingefestival tiltrak mere end 1.150 vikinger og mere end 10.000 besøgende. Publikum kunne bl.a. opleve fortælleteatrets forestillinger om de nordiske guder og kunne prøve kræfter med vikingernes våben og håndværk i vikingelandsbyen Slagløse på Trelleborg. Endelig kunne besøgende opleve Det store Slag om Trelleborg, hvor vikingerne tørnede sammen og gik løs på hinanden med våben. Lydsiden med kommentator på Det store Slag blev til i samarbejde med Borreby Teater.

”Museet vil give publikum den bedste oplevelse med fokus på den gode historie om Trelleborgs dramatiske fortid. Vi vil hele tiden optimere oplevelsen, så publikum begejstres og går klogere herfra”, siger museumschef Anne-Christine Larsen.

I nærmere fremtid opruster Trelleborg den kulinariske oplevelse for gæsterne. Café Trelleborgs nye forpagter Due&Due har givet caféen et tiltrængt makeover, og i det nye år vil Due&Due igen servere lækkerier fremstillet af gode råvarer.

”Samarbejdet mellem Slagelse Kommunes skoler og Trelleborg skaber forsat gode undervisningstilbud, der går hånd i hånd med læreplaner, faglige mål og målgrupper”, siger Anne-Christine Larsen.

Relaterede artikler:

Vikinger åbner Trelleborg

Trelleborg sætter besøgsrekord

Efterårsferie på Trelleborg