Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

Regn og gråvejr skræmte ikke gæsterne bort. Tvært imod besøgte flere Harald Blåtands borg. I 2016 havde borgen 81.759 besøgende. En målrettet formidlings- og markedsføringsindsats er blandt årsagerne til fremgangen.

Krig og kulinarisk oprustning
Trelleborgs Vikingefestival tiltrak mere end 1.150 vikinger og mere end 10.000 besøgende. Publikum kunne bl.a. opleve fortælleteatrets forestillinger om de nordiske guder og kunne prøve kræfter med vikingernes våben og håndværk i vikingelandsbyen Slagløse på Trelleborg. Endelig kunne besøgende opleve Det store Slag om Trelleborg, hvor vikingerne tørnede sammen og gik løs på hinanden med våben. Lydsiden med kommentator på Det store Slag blev til i samarbejde med Borreby Teater.

”Museet vil give publikum den bedste oplevelse med fokus på den gode historie om Trelleborgs dramatiske fortid. Vi vil hele tiden optimere oplevelsen, så publikum begejstres og går klogere herfra”, siger museumschef Anne-Christine Larsen.

I nærmere fremtid opruster Trelleborg den kulinariske oplevelse for gæsterne. Café Trelleborgs nye forpagter Due&Due har givet caféen et tiltrængt makeover, og i det nye år vil Due&Due igen servere lækkerier fremstillet af gode råvarer.

”Samarbejdet mellem Slagelse Kommunes skoler og Trelleborg skaber forsat gode undervisningstilbud, der går hånd i hånd med læreplaner, faglige mål og målgrupper”, siger Anne-Christine Larsen.

Relaterede artikler:

Vikinger åbner Trelleborg

Trelleborg sætter besøgsrekord

Efterårsferie på Trelleborg

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.