Norge har mange lokaliteter med trolde-inspiration. Arkivfoto: Charlotte Beder.

Trolde hjælper norsk turisme

Fra december viser Netflix en ny film, Troll, der foregår i det norske. Faktisk har Norge en lang række turistattraktioner inspireret af trolde – et af de mere specielle navne er Trollpikken.

Den kommende Netflixfilm, Troll, foregår dybt inde i Dovre fjeld mellem Bergen og Trondheim. Inde i fjeldet vågner en gigant efter tusind år som indespærret og begiver sig ud i det norske landskab, hvor giganten nærmest ødelægger alt på sin vej.

Sådan cirka skitserer det norske svar på VisitDenmark, Visit Norway, Troll-filmen.

Og så gennemgår det norske turistråd en lang række turistlokationer i det lange land med trolde-navne. Der er sågar i nordnorske Tromsø et egentligt troldemuseum, Troll Museum, Norges eneste troldemuseum.

Trollstigen mellem Trondheim og Bergen regnes som en af Norges smukkeste vejstrækninger. Den snor sig blandt andet gennem 11 hårnålesving, hvor højpunktet kommer i næsten én kilometers højde, hvorfra der loves en fantastisk udsigt.

Tæt på Trollstigen ligger Trollveggen – troldevæggen har ifølge Visit Norway det største frie fald i Europa med næsten en kilometer lige ned. Trollveggen, der har sit eget besøgscenter, er en del af tinderne i Romsdalen, hvor højeste punkt er 1.700 meter over dalen. Og øst for Bergen ligger endnu en troldlokalitet, Trolltunga

Trollpikken
I det sydvestlige Norge ligger en anden troldeattraktion, Trollpikken. Folketroen har det, at trolden stivnede, da den pludselig blev udsat for sollys.

Der er en vandretur på 2,3 kilometer fra parkeringspladsen til den meget iøjnefaldende klippe, oplyser Visit Norway.

I det nordnorske i nærheden af Lofoten ligger den smalle Trollfjorden. Andre norske trolde-lokaliteter er for eksempel Trollkyrkja – Troldkirken ligger ved kysten mellem Ålesund og Trondheim. Det er ingen ordinær kirke, men stedet er blandt andet kendt for sine vandfald og hulesystemer.

Trollheimen ligger syd for Trondheim og er blandt andet et trækplaster når det gælder alt fra biking og hiking, fiskeri og skisport, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

Her er Nordens største charterarrangører

Turistråd i shitstorm efter falsk nyhed